Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: DPS i SDP bili upoznati sa tekstom Temeljnog ugovora, nisu imali primjedbe, sjutra sastanak sa Porfirijem

Iako je ranije kazao da u Srbiji nije planiran sastanak sa patrijarhom Srpke pravoslavne crkve Porifirijem, Abazović je danas saopštio da će ga ipak biti

Premijer Dritan Abazović kazao je danas u Beogradu na konferenciji za medije sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) bile upoznate sa”temeljnim ugovorom” sa SPC, i da nijesu imali primjedbe.

“Predstavnici DPS-a i SDP-a su bili upoznati sa tekstom i nijesu imali nikakvu primjedbu na normativni dio. Tako da su imali prilike da iskažu svoje nezadovoljstvo. Ukoliko žele da preduzmu nešto u skladu sa njihovim ovlašćenjima, premijer nema sa tim ništa protiv”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

“Ja sam premijer koji vodi evropsku i sekularnu državu. To znači da će sve vjerske zajednice imati potpuno identičan tretman. Nijednom pitanju ne dajem većim značaj nego što to zaslužuje”, kazao je Abazović.

Smatra da je predloženi tekst ugovora sa SPC u potpunosti u skladu sa zakonom i ustavom.

“Osim što sam čuo da sam izdajnik i veleizdajnik, još nijesam čuo nekoga da je rekao da je član 5, 10, 11 nije u redu. Na mene takve stvari ne utiču”, kazao je Abazović.

Iako je ranije kazao da u Srbiji nije planiran sastanak sa patrijarhom Srpke pravoslavne crkve Porifirijem, Abazović je danas saopštio da će ga ipak biti.

“Sjutra ću se vidjeti sa patrijahom, na jednom kratkom sastanku”, kazao je Abazović.

Skrenuta pažnja na zadržavanje crnogorskih poslanika na granicama

Abazović je kazao i da je prilikom razgovora sa Brnabić skrenuo pažnju na na zadržavanje crnogorskih poslanika na granicama sa Srbijom.

To je potvrdila i srpska premijerka, rekavši da nije prije čula za to i da će se raspitati ako to zaista postoji.

Upitana da li je razgovarano o imenima budućih ambasadora, Brnabić je kazala da je Abazović podijelio svoja razmišljanja.

– Ja sa velikim nestrpljenjem očekujem da predsjednik Vučić dočeka novog ambasadora Crne Gore i mislim da je to stvar koja se lako riješi jer smo mi povukli odluku koja je donijeta o “personi non grata”. Tu nema nikakvih prepreka. U ogromnoj mjeri želimo da to pitanje sklonimo sa dnevnog reda – kazala je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
29.06.2022-12:48 12:48

DALI je od jučarašnje ,zvanične objave tzv TU ,neko zakasnio te je juce na dan objave i danas reagovao na tekst tkzv TU !? — udalaštine ovog SMEĆA !
kopiraće se UGOVOR između spc —i države HR —pa valjalo vam ili ne !
OLOŠ sa domaćim izdajnicima tzv “srpske svE/ij/sti “