Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović čestitao Kurtiju Dan nezavisnosti Kosova

Uvjeren sam da se jedino integracijom Kosova u evropske i evroatlantske strukture može obezbijediti dugotrajna stabilnost našeg regiona

Kontroverzni predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović uputio je čestitku povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo, predsjedniku Vlade Aljbinu Kurtiju.

„Drago mi je što mogu da konstatujem da naše dvije zemlje nastavljaju da razvijaju dobrosusjedske odnose i otvorenu saradnju, usmjerenu ka ispunjavanju zajedničkih vanjsko-političkih prioriteta i ciljeva.

Potvrda tome je i nedavna zvanična posjeta predsjednice Osmani-Sadriu Crnoj Gori, tokom koje smo, u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, razmijenili stavove i mišljenja o aktuelnim temama. Mišljenja sam da unapređenje ekonomske i infrastukturne povezanosti mora postati prioritet u našim odnosima i daljim zajedničkim aktivnostima.

Uvjeren sam da se jedino integracijom Kosova u evropske i evroatlantske strukture može obezbijediti dugotrajna stabilnost našeg regiona. U tom kontekstu, Crna Gora će kao i do sada, nastaviti da pruža podršku Kosovu u nastojanjima da postane član relevantnih regionalih i međunarodnih organizacija i inicijativa.

Uz srdačne pozdrave, primite izraze mog visokog uvažavanja“, napisao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sejo
18.02.2023-17:20 17:20

Sto ce sad biti osude za GOS ABAZOVICA od SESELJEVIH DEMOKRATA-BECICA I MILACICA  Bit ce ponovo protesti setnje sa onom LUTKOM koju im je poklonijo SESELJ!!