Red Hot Chili Peppers objavili su da se gitarista Džon Frušante, nakon 10 godina, vratio u bend.

Getty Images North America / AFP

Frušante je bend napustio 2008. godine, a naredne godine na njegovu poziciju je došao Džoš Klinghofer.

Bend je na svom Instagram nalogu u nedelju uveče saopštio da se Frušante vraća na svoje staro “radno mjesto”, kao i da Klinghofer više neće svirati sa njima, prenosi NME.

“Red Hot Chili Peppersi objavljuju da se rastajemo sa gitaristom koji je deset godina sa nama, Džošom Klinghoferom. Džoš je divan muzičar koga poštujemo i volimo. Duboko smo zahvalni za vrijeme koje smo proveli s njim i beskrajnu darovitost koju je podijelio sa nama. Takođe objavljujemo, sa velikim uzbuđenjem i punih srca, da se Džon Frušante vraća u grupu”, naveli su Pepersi.

Ovo je drugi put da se Frušante vraća u Peperse. Član popularne kalifornijske četvorke prvi put je postao 1988. godine i u bendu se zadržao 1992. U tom periodu, objavljen je album “BloodSugarSexMagik” koji im je donio planetarnu slavu.

Posle borbe sa zavisnošću od narkotika, u bend se vraća 1998. Već naredne godine objavljen je kultni album “Californication”, a uslijedili su i hvaljeni “By The Way” (2002) i dupli album “Stadium Arcadium” (2006).

Za kratko vrijeme postali su jedan od najpopularnijih bendova na planeti. Svjetska turneja 2007. godine, u okviru koje su svirali i u Inđiji, bila je poslednja sa Frušanteom u postavi.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments