“Miracle in Cell No. 7” je priča o ljubavi između psihički bolesnog oca koji je nepravedno  i lažno optužen za ubistvo i njegove ljupke šestogodišnje kćeri. Zatvor bi bio njihov dom. Turska verzija filma zasnovan na korejskom filmu iz 2013. “Čudo u ćeliji br. 7”.

Memo je samohrani otac čije intelektualne sposobnosti nisu ništa veće od onih koje ima njegova kćer Ova, ali to ga ne sprječava da iskazuje ljubav i brigu prema njoj. Uoči prvog dana škole, Ovina želja je školska torba s likom Hajdi, no spletom nesretnih okolnosti ne uspijeva ispuniti kćerinu želju već završava u zatvoru, optužen za otmicu, silovanje i ubistvo djevojčice koja je nosila takvu torbu.

 

Filmski kritičari ističu da  je  ovaj film daleko od savršenstva, ali ima neopisivo srce. U njemu se nećete nagledati svega onog što ste gledali u oscarovskim filmovima, ali zato ćete uz njega osjetiti vrlo jake emocije. Nije lako snimiti film koji će rasplakati gledatelje, a još teže je snimiti film koji će gledatelje istovremeno nasmijati i rasplakati, i to u više navrata. Ako mislite za sebe da ste kamenog srca, pogledajte ovaj srcedrapajući film i pokušajte mu se oduprijeti, a Vi mekog srca obavezno pripremite maramice.

Film “Čudo u ćeliji broj 7” tokom 6 dana gledalo je 1.400.000 gledalaca. Tako je zauzeo drugo mesto među turskim filmovima za 2019. godinu. Glavna uloga u filmu prispala je brilijantnom glumcu Arasu  Bulut İynemli, poznatom po ulozi Selima , sina Sulejmana Veličanstvnog.

Film možete naći na sajtu emotivci.com

4 1 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments