Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Vučković: Prioritet u radu imaće predmeti crvenih omota i krivični predmeti iz oblasti korupcije

U periodu koji je pred nama prioritet  će biti smjernice koje su utvrđene Planom rada Osnovnog suda u Kotoru za 2019. godinu a to su predmeti “crvenih omota”, predmeti koji su primljeni u rad prije 5 i više godina, zatim, krivični predmeti iz oblasti korupcije, novoprimljeni krivični, parnični i vanparnični predmeti, predmeti izvršenja, predmeti izvršenja krivičnih sankcija i predmeti besplatne pravne pomoći

Ponovni izbor na funkciju predsjednika Osnovnog suda u Kotoru za dr Branka Vučkovića je  velika čast i još veća obaveza i odgovornost izjavio je za Skala radio. Osnovni sud u Kotoru 2018. godinu karakterisala je kadrovska problematika, kao i prethodnu i čitavu jednu deceniju unazad. Prema odluci o broju sudija u sudovima Osnovni sud u Kotoru broji 15 sudija i predsjednika suda. U 2018. godini sud je u jednom trenutku radio čak bez 7 sudija, a 2019. godinu radi bez troje sudija, podsjetio je on.

Akademik Branko Vučković

U periodu koji je pred nama prioritet  će biti smjernice koje su utvrđene Planom rada Osnovnog suda u Kotoru za 2019. godinu a to su predmeti “crvenih omota”, predmeti koji su primljeni u rad prije 5 i više godina, zatim, krivični predmeti iz oblasti korupcije, novoprimljeni krivični, parnični i vanparnični predmeti, predmeti izvršenja, predmeti izvršenja krivičnih sankcija i predmeti besplatne pravne pomoći.

U cilju skraćivanja trajanja postupka intenzivno će se preduzimati aktivnosti na dosljednoj primjeni procesnih zakona, uz saradnju sa državnim organima i to policijom Kotora, Tivta i Budve, Upravom za nekretnine PJ Kotor, Tivat i Budva, Centrom za socijalni rad za opštine Kotor, Tivat i Budva, lokalnom upravom iz navedenih opština, poštanskim jedinicama u Kotoru, Tivtu i Budvi, radi poboljšanja dostave sudskih pismena, te saradnju sa drugim sudovima u državi kao i međunarodnim institucijama.

Preduzimaće se sve potrebne mjere i radnje u pravcu poboljšanja kvaliteta rada a suđenja  će se održavati u razumnom roku,rekao je naš sagovornik.

“Preduzeće se sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se ažurno postupalo u svim zaostalim predmetima, kao i predmetima koji budu primljeni tokom 2019. godine, u cilju obezbjeđenja ažurnosti suda, pod uslovom da bude povoljnija kadrovska stabilnost sudijskog sastava u 2019. godini u odnosu na prethodne godine.

Takođe, preduzeće se sve potrebne mjere kako bi se svi poslovi iz nadležnosti sudske uprave obavljali zakonito i ažurno, poručio je Vučković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve