Crna Gora će se, od ove godine svrstati u red zemalja domaćina priznatih međunarodnih filmiskih festvala iz oblasti turizma.

Od 25. do 30. novembra će se održati Međunarodni festival turističkog filma.

Prvi put u Crnoj Gori, od 25. do 30. novembra će se održati Međunarodni festival turističkog filma.

Članovi žirija će biti najeminentniji predstavnici inostrane i domaće produkcije koji će u 30 kategorija dodijeliti nagrade najboljima.

Festival će imati dvije tematske nagradne kategorije: Internacionalna i Nacionalna konkurencija. U Internacionalnoj konkurenciji se već prijavljuju autori i države koji imaju vrhunsku produkciju. Očekuje se preko 2.000 radova iz preko 100 zemalja svijeta.

„Posebnu pažnju posvećujemo Nacionalnoj konkurenciji gdje će se domaći autori takmičiti u 10 kategorija: Najbolji promo film, najbolja fotografija, film snimljen telefonom, najbolji sajt,“ navode organizatori „Stars of Wild Beauty“.

Završna gala ceremonija će se održati po svim svjetskim standardima uz dodjelu nagrada i prisustvo eminentnih zvanica iz zemlje i svijeta.

Festival se, kako navode organatori, već nalazi na svim svjetskim platformama turističkog filma, a i uskoro kreće i velika kampanja u Crnoj Gori i regionu.

Organizatori pozivaju sve autore da prijave svoje turitičke filmove.

Komentari

avatar