Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

Prva nagrada pripala Saški Bojić: Završena studentska izložba ”Budimo realni, tražimo nemoguće”

Studentski kulturni centar obezbijedio je tri novčane nagrade koje su dodijeljene umjetničkim radovima koji su se istakli po mišljenju stručnog žirija

Studentska izložba “Budimo realni, tražimo nemoguće” završena je u subotu dodjelom studentskih nagrada.

Studentski kulturni centar obezbijedio je tri novčane nagrade koje su dodijeljene umjetničkim radovima koji su se istakli po mišljenju stručnog žirija.

Žiri u sastavu: Mirjana Radovanović – vizuelna umjetnica i članica kolektiva Kurs, Biljana Jotić – kustoskinja i direktorica Muzeja primjenjene umjetnosti Beograd, Vladimir Bjeličić – istoričar umjetnosti, kustos i performer, Milena Živković – vizuelna umjetnica, i Nela Gligorović – istoričarka umjetnosti i kustoskinja, donio je odluku da prvu nagradu dodijeli Saški Bojić, studentkinji 3. godine Fakulteta likovnih umjetnosti, za instalaciju “Gledam, a ne vidim”, navodi se u saopštenju SKC.

Druga nagrada dodijeljena je Ani Raičević, studentkinji 3. godine Fakulteta likovnih umjetnosti, za video rad “UA”.

Rad Ane Raičević; Foto: Krsto Vulović
Rad Ane Raičević; Foto: Krsto Vulović

Treća nagrada pripala je Anđeli Došljak, studentkinji 2. godine master na Fakultetu likovnih umjetnosti, za instalaciju “The American dream/ looking for impossible”.

Rad Anđele Došljak; Foto: Krsto Vulović
Rad Anđele Došljak; Foto: Krsto Vulović

Studentski kulturni centar (SKC) zahvaljuje svim studentima koji su poslali radove tokom trajanja konkursa, učesnicima postavke, nagrađenima i publici koja je prethodnih osam dana pratila i učestvovala u pratećem programu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve