Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro okrivio je američkog glumca Leonarda Dikaprija da je dao donacije nekim organizacijama koje navodno stoje iza požara u Amazoniji.

foto Profimedia

“Di Kaprio je kul momak, zar ne. Daje pare za podmetanje požara u Amazoniji”, rekao je Bolsonaro svojim pristalicama, prenosi AP.

Ovaj Bolsonarov komentar uslijedio je nakon što je policija upala u sjedište dvije neprofitne organizacije u državi Para i uhapsila nekoliko volontera koji su kasnije pušteni. U svom saopštenju policija je navela da se protiv njih vodi istraga zbog navodnog postavljanja požara kako bi se ostvarila materijalna dobit, prenosi B92.

S obzirom da je Dikapriova organizacija obećala pet miliona dolara pomoći za zaštitu Amazonije, ovakav Bolsonarov komentar naišao je na podijeljene reakcije u Brazilu.

Holivudski glumac je prvi ukazao na to da Amazon gori, u tom trenutku već 16 dana, postavivši sliku na Instagram, što se proširilo društvenim mrežama, a onda je reagovala i međunaodna zajednica, piše Indipendent.

S obzirom na to da Dikaprio ima 34 miliona pratilaca, njegova objava ubrzo je stigla do drugih poznatih ličnosti i tako je važna ekološka stvar došla u žižu javnosti.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve