Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Posthumni album Dejvida Bouvija izlazi sjutra

Pjesme su snimljene nakon nastupa na Glastonbury festivalu 2000. godine i još tada je bilo planirano da album bude objavljen te iste godine

Posljednji album slavnog britanskog muzičara Dejvida Bouvija pod nazivom Toy biće objavljen 8. januara, povodom obilježavanja 75 godina od njegovog rođenja.

Pjesme su snimljene nakon nastupa na Glastonbury festivalu 2000. godine i još tada je bilo planirano da album bude objavljen te iste godine, međutim, odluka izdavačke kuće je bila da Bouvi snimi kompletno novi materijal, prenosi Tanjug.

Diskografska kompanija “Warner Chappell Music” (WCM) i “David Bowie Estate”, u prvim danima 2022. godine, objavili su da je WCM preuzeo globalna izdavačka prava na katalogu autorskih pjesama rok muzičara.

Tako su pjesme sa ovog izdanja postale dio legende o Dejvidovom “izgubljenom albumu”, a onda, prije deset godina izdanje je objavljeno online, dok će 8. januara album Toy biti objavljen u punom sjaju i svim fizičkim formatima – CD, vinil.

Šest decenija duga karijera

Tokom pomenute sesije iz 2000. godine, predstavnik žanra “glam rock” Dejvid Bouvi (1947-2016) je ponovo interpretirao čuvene pjesme koje je snimio u periodu od 1964. do 1971. godine.

Na ovom izdanju zastupljene su pjesme In The Heat of the Morning (1968) sa gudačkim dionicama koje su preuzete sa originalne demo verzije Shadow Man, a Bouvi je tom prilikom ponovo snimio i svoj prvi singl Liza Jane (1964).

Dogovor sa velikom muzičkom kompanijom obuhvata kompletan opus Bouvija – stotine pjesama iz karijere koja je trajala šest decenija.

Dejvid Bouvi – slavni britanski muzičar, pjevač, kompozitor, producent, ali i glumac – preminuo je 10. januara 2016. godine nakon 18 mjeseci borbe s rakom, mirno i u krugu svoje porodice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve