Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Ovo je profesija u kojoj su žene bolje od muškaraca

Rezultati nove studije su pokazali da ženski ljekari imaju više strpljenja od muških, te se smatraju kvalitetnijim u toj struci

Studija koja je tokom četiri godine ispitala više od milion i po pacijenata došla je do zanimljivog podatka – pacijenti liječeni od strane žena statistički su imali veću šansu da prežive za razliku od onih koje su liječili doktori u istoj bolnici.

– Može biti da žene imaju drugačiji pristup i da pacijenti samim tim drugačije na njih i reaguju –  navodi Vinet Arora, jedna od autorki studije.

Sudeći po ovim istraživanjima, da su muški ljekari bili dobri kao ženski godišnje je moglo biti spaseno 32 hiljade života. Ipak, postoji nešto čime muškarci i mogu da se pohvale – kvalitetnijom karijerom.

– Uprkos konkretnim dokazima da su žene bolji ljekari one često prave pauze u karijeri zbog djece, rade skraćeno, češće idu na bolovanja i teže im je da razdvoje privatno i poslovno u čemu muškarci prednjače. Međutim, iako su žene kvaliteniji ljekari one i dalje manje zarađuju od muških kolega koji imaju čak 20 hiljada dolara veću platu na godinjem nivou.

Izvor: Superžena

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve