Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

OTKRIVAMO: Šta se sve nije znalo o drevnom svetosavskom običaju ”krstopliva” i kako su sa njim povezani Pahomije i Alister Krouli!

Ovaj drevni običaj uopšte i ne bi počeo da se upražnjava u Crnoj Gori 2003. godine, da nije bilo snoviđenja velikog duhovnika SS Pahomija Gačića. Hodajući svetac SS, vođen vizijom svetog Alistera Kroulija, imao je presudan uticaj na uvođenje običaja bačanja krsta u lednu vodu, za kojim bi zatim plivale horde obnaženih mladića, što je prizor kakav većina funkcionera tzv. SPC smatra vizijom raja

Rijeke ”srBskog sveta” i ove godine okupale su se u milosti božijoj pod pokroviteljstvom svetosavske operative, zamočivši se u hladne vodene površine koje su im bile najbliže na sveti dan 19. januar, kada se obilježava drevni sorabski praznik Bogojavljanje.

Tradicionalno okupljanje gomile polugolih tjelesina usred januara, koja se zatim survavaju u vodu i ”plivaju” za ”časni krst” na pagansko-svetosavski praznik Bogojavljenje, održava se svake godine širom ”srBskog sveta”. Stoga je logično da se pod pokroviteljstvom najvećih distributera srBstva u regionu, svetosavske sekte (SS) poznate i pod akronimom SPC, ovaj drevni praznik upražnjava i u Crnoj Gori. Pogotovo nakon ”oslobođenja”.

Čuveni medijski spektakl i egzibicija – bogojavljensko plivanje za krstom u Crnoj Gori, je drevni svetosavski običaj koji datira još iz davne 2003. godine. Pod pokroviteljstvom pokojnog šefa crnogorske filijale SS, Amfilohija Radovića, egzibiciono bacanje u ledenu vodu u potjeri za krstom, prvi put u istoriji Crne Gore održano je 19. januara 2003. godine, na ušću Ribnice u Moraču.

Amfilohije Đedo Radović i njegov tadašnji držač mikrofona Velibor Džomić – ćale Džominjo koji ga je kasnije izdao: Ustanovio tradiciju ”krstopliva” nakon što se Pahomiju javio Bog preko Alistera Kroulija

Ipak, postoje mnoge zaista spektakularne činjenice vezane za ovaj običaj sa kojima većina vaskolikog srBskog življa nije upoznata.

Ovaj drevni običaj uopšte i ne bi počeo da se upražnjava u Crnoj Gori 2003. godine, da nije bilo snoviđenja velikog duhovnika SS Pahomija Gačića. Hodajući svetac SS, vođen vizijom svetog Alistera Kroulija, imao je presudan uticaj na uvođenje običaja bačanja krsta u lednu vodu, za kojim bi zatim plivale horde obnaženih mladića, što je prizor kakav većina funkcionera tzv. SPC smatra vizijom raja.

Ključni događaj vezan za ovu drevnu svetosavsku tradiciju u Crnoj Gori, popularno nazvanu ”krstopliv”, desio se 2002. godine kada su  blaženijevšeg Gačića četvorica mladića optužila za seksualno zlostavljanje u periodu od 1999. do 2002. u službenim prostorijama Eparhije vranjske. Trojica mladića tada su imala manje od 14 godina, a jedan je bio stariji.

Pahomije uživa u čarima ”krstopliva”

Iako su krivične prijave protiv svetog Gačića podnijeli 31. decembra 2002. godine, jasno je da je u ovom slučaju u pitanju ispoljavanje istinske svetosavske ljubavi od strane istaknutog operativca SS prema mladim muškarcima. Bilo bi krajnje nepravedno drugačije tumačiti Pahomijeve akcije osim kao istinsku ljubav, sa čim su se saglasili i najviši organi SS, kao i državni vrh Srbije na čelu sa srpskim autokratom Aleksandrom Vučićem koji mu je uručio orden u februaru 2022. godine.

Kako su kazali naši izvori bliski nebeskoj Srbiji, ideja za upražnjavanje drevne tradicije krstopliva u Crnoj Gori, začeta je u Pahomijevom snu, baš krajem 2002. godine kada je njegova beskrajna ljubav prema tinejdžerima, protumačena kao zlostavljanje od neznabožaca!

”Pahomiju se u decembru 2002. godine u snu javio božiji izaslanik Alister Krouli koji mu je predočio otkrovenje da je jedini zakon koji treba da se poštuje onaj koji kaže – ‘čini što ti je volja i neka ti to bude jedini zakon’. Sveti Pahomije je odmah kad se probudio shvatio da to nije bio običan san već poruka od samog Boga da treba da učini nešto što će ostati zabilježeno u istoriji svetosavlja. S obzirom da je ono što najviše voli i što ga najviše ispunjava obnaženo tijelo mladog muškarca, odlučio je da drevni običaj krstopliva, koji je par godina već bio raširen po ‘srBskom svetu’, donese i u južni dio ovog mitološkog carstva – Crnu Goru”, rekli su naši izvori bliski nebeskoj Srbiji.

Detalj iz Pahomijevoga sna u kome mu se javio božiji izaslanik Alister Krouli

Gačić je, kako navode, svoju viziju podijelo sa tadašnjim šefom crnogorske filijale SS, Amfilohijem Radovićem, koji je zatim 2003. godine ustanovio ovaj drevni običaj u Crnoj Gori.

”To je velika zasluga koju sveti Pahomije ima za svekoliko svetosavlje, jer sada i u Crnoj Gori postoji taj drevni običaj.  Jer, ima li ljepšeg prizora, koji božijim proviđenjem ispunjava jednog svetosavskog operativca nego mlado muško obnaženo tijelo. Pahomije je samo htio da prenese osjećaj egzaltacije i ispunjenosti koji on ima, na vjerni narod i zbog toga će njegovo ime ostati upisano zlatnim slovima u istoriju svetosavlja uz svece kao što su Nikolaj Velimirović, Maca Vukojičić, Šiljak, Kačavenda…”, poručeno nam je iz nebeske Srbije.

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na devijantna društveno-politička zbivanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
25.01.2024-12:24 12:24

Svaka cast Gospodo. Respekt.

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
25.01.2024-15:48 15:48

Ovaj ,,drevni običaj” je problematičan i iz razloga što se ,,časni krst” bača, kao obična ćepanica, u vodu rijeka koje za kišnih zmskih dana služe i za odvod fekalija iz septičkih jama i sabirnih centara za prečišćavanje otpadnih voda. Sa stanovišta časnosti ,,časni krst” niko ne smije bačat kao kosku izgladnjelim psima, niti pospješivati bilo koji vid takmičenja za nagradu od jednog zlatnika ili srebrnjaka i time pdržavati srebroljublje. Sa stanovišta higijene niko dobronamjeran ne bi huškao mladiće da plivaju u za vrijeme kišnih dana rijeke prepune ljudskog izmeta i raznih drugih fekalija. U te rijeke u koje guraju mladiće… Pročitaj više »

Pješivac
25.01.2024-15:50 15:50

Sprdnja svetosavska!