Od večeras 14. Guitar summer fest

Neizostavan dio hercegnovskog kulturnog ljeta

Koncertom španskog gitariste svjetskog glasa Danijela Kasaresa, na Trgu Mića Pavlovića u Starom gradu, večeras će u Herceg Novom početi 14. Guitar art summer fest. Prethodno će, u 20 časova, u Galeriji SueRyder, na Trgu Belavista biti otvorena izložba Guitar Visual art. Biće to retrospektiva Guitar art festivala, njegovog grafičkog dizajna kao vizuelnog brenda. Publika će vidjeti svih 20 plakata festivala u Beogradu, kao 14 u Herceg Novom.

Druge večeri, na Trgu od muzike, nastupiće klasični gitarista iz Australije, Dajmond Kempbel, a njegova gošća biće Novljanka, operska pjevačica, Amanda Stojović.

Dulse Ponteš

Spektakl festivala je 17. avgusta kada će na Kanli kuli u 21 čas nastupiti zvijezda svjetskih scena Dulse Ponteš, neklasična fado i pop pjevačica koja ove godine slavi 30 godina karijere. Ona je prošle godine bila gošća Guitar art festivala u Beogradu i nastupila je u Sava centru. Zahvaljujući toj saradnji dolazi u Herceg Novi, kaže direktor festivala Boško Radojković:

– Ono po čemu je Dulse Ponteš najzanimljivija jeste što je pjevala i snimala sa maestrom Eniom Morikoneom sve najpoznatije trakove, odnosno muziku za filmove. Morikone je pisao muziku, a ona je pjevala i to je jedan od bitnih elemenata – ističe Radojković.

Press povodom festivala, foto: Radio Jadran

Cijena koncerta za veliku zvijezdu i jedino te večeri na festivalu, biće 20 eura.

Poslije koncerta portugalske dive, Dulse Ponteš, festival se 18. avgusta vraća na Trg Mića Pavlovića, bluz -rokenrol električnoj gitari mađarskog tria Peli Barna.

Potom će 19. avgusta nastupiti sekstet “Spona” iz Beograda, koji spaja zvukove Balkana sa Andaluzijom.

Posljednjeg dana 20. avgusta završava i šestodnevna tradicionlana radionica “Gitarske intergacije” za osam mladih talenata iz crnogorskih gradova, koja će biti krunisana nastupom za Kostasom Kociolisom. On je jedan od najvećih svjetskih gitarista iz Grčke i biće mentor đacima.

Podršku Guitar art summer fest-u dali su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija.

Komentari

avatar