Na listi svih kućanskih poslova koje mrzimo, peglanje odjeće negdje je između pranja suđa i čišćenja toaleta. Dakle, pri vrhu popisa.

Na kraju krajeva, cijeli taj proces postavljanja daske za peglanje, čekanje da se pegla ugrije i dosadno prelaženje po peglom po odjeći ponovno i ponovno je trošenje vremena i živaca.

Ali što ako vam sad kažemo da postoje brži alternativni načini koji su jednako efektivni kao i glačanje peglom? Pronašli smo 5 pametnih metoda kojima se rješavamo nabora na odjeći – bez pegle!

U nastavku pročitajte o kojim to trikovima pričamo i kako ih možete iskoristiti već sada:

  1. Izravnajte odjeću s vlažnim peškirom

Možete probati ovaj jednostavan trik čak i kada niste kod kuće. Za najbolje rezultate, položite svoju zgužvanu odjeću na ravnu površinu i stavite vlažni peškir ili maramicu na vrh. Lagano pritisnite i izravnajte zgužvano područje. Pričekajte da se osuši i spremni ste!

  1. Fen za kosu i nije samo za kosu!

Ova metoda je daleko najjednostavnija i postiže se u 3 koraka: objesite svoju zgužvanu odjeću, odmaknite se nekoliko centimetara i sušite ju fenom dok nabori ne nestanu.

  1. Kupatilska metoda

Ova metoda malo duže traje, ali je najpopularnija i najefektivnija alternativa glačanju. Prvo, zatvorite prozore i vrata u kupatilu kako zrak ne bi cirkulisao, zatim uzmite svoju zgužvanu odjeću i objesite je negdje blizu tuša ili kade (pripazite kako voda ne bi došla na odjeću). Zatim se otuširajte ili okupajte kako bi to i inače uradili. Za to vrijeme, para koja će se stvoriti od vruće vode opustit će materijal i svi nabori na vašoj odjeći će nestati!

  1. Koristite vodeni sprej

Objesite zgužvani predmet na otvoreno područje. Stanite 30-ak centimetara dalje i lagano poprskajte odjeću najobičnijim vodenim sprejem. Nabori će nestajati kako će se odjeća sušiti.

  1. Opariti odjeću čajnikom

Koncept iza trika s čajnikom sličan je onome za kupatilom, ali efektivniji za manje, laganije nabore. Zagrijte vodu u čajniku do temperature vrenja i držite nagužvani dio vaše odjeće otprilike 30-tak centimetara iznad njega dok svi nabori ne nestanu.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments