Ovogodišnji Sarajevo Talent Campus, program Sarajevo Film Festivala koji je posvećen mladim filmskim profesionalcima, okupiće 62 učesnika, među kojima su i talenti iz Crne Gore.

Jelena Đukić, Lazar Dragojević, Sead Šabotić i Anja Sekulić

Među polaznicima Acting Studio modula biće crnogorska glumica Jelena Đukić i glumac Lazar Dragojević. Directors Summit je modul Talent Campusa u kom učeštvuje reditelj Sead Šabotić, dok će se u Producers Summit segmentu naći producentkinja Anja Sekulić.

Sarajevo Talents Campus zadržava format od osam modula i to su: Directors Summit, Producers Summit, Acting Studio, Camera Studio, Editing Studio, Pack&Pitch, Script Station i Talents Press.

Četrnaesto izdanje Talent Campusa, koje ove godine nosi naziv “New Beginnings”, okupiće novu generaciju mladih filmadžija sa prostora jugoistočne Evrope i južnog Kavkaza, pa će svoje predstavnike na ovom prestižnom talent programu imati Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kipar, Srbija, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Turska, Gruzija, Grčka, Mađarska i Rumunija.

Učesnici ovogodišnjeg izdanja selektovani su od čak 305 prijavljenih reditelja, scenarista, producenata, glumaca, kamermana, montažera i filmskih kritičara.

Tokom 26. Sarajevo film festivala, mladi filmski profesionalci imaće priliku da uče od renomiranih stručnjaka, koji su spremni da sa njima podijele znanje i iskustvo. Ove godine, zbog pandemije virusa Covid-19, Sarajevo Talent Campus održaće se online i to u periodu od 14. do 18. avgusta.

Program Sarajevo Talent Campus pokrenut je 2006. godine u saradnji s Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campus-om. Program je posvećen mladim profesionalcima i studentma posljednje dvije godine studija filma. Za učesnike Campusa su ogranizovana predavanja, panel diskusije, radionice, praktične vježbe, filmske projekcije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve