Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Mladi crnogorski filmski profesionalci selektovani za ovogodišnji Sarajevo Talent Campus

Šansa da uče od iskusnijih kolega

Ovogodišnji Sarajevo Talent Campus, program Sarajevo Film Festivala koji je posvećen mladim filmskim profesionalcima, okupiće 62 učesnika, među kojima su i talenti iz Crne Gore.

Jelena Đukić, Lazar Dragojević, Sead Šabotić i Anja Sekulić

Među polaznicima Acting Studio modula biće crnogorska glumica Jelena Đukić i glumac Lazar Dragojević. Directors Summit je modul Talent Campusa u kom učeštvuje reditelj Sead Šabotić, dok će se u Producers Summit segmentu naći producentkinja Anja Sekulić.

Sarajevo Talents Campus zadržava format od osam modula i to su: Directors Summit, Producers Summit, Acting Studio, Camera Studio, Editing Studio, Pack&Pitch, Script Station i Talents Press.

Četrnaesto izdanje Talent Campusa, koje ove godine nosi naziv “New Beginnings”, okupiće novu generaciju mladih filmadžija sa prostora jugoistočne Evrope i južnog Kavkaza, pa će svoje predstavnike na ovom prestižnom talent programu imati Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kipar, Srbija, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Turska, Gruzija, Grčka, Mađarska i Rumunija.

Učesnici ovogodišnjeg izdanja selektovani su od čak 305 prijavljenih reditelja, scenarista, producenata, glumaca, kamermana, montažera i filmskih kritičara.

Tokom 26. Sarajevo film festivala, mladi filmski profesionalci imaće priliku da uče od renomiranih stručnjaka, koji su spremni da sa njima podijele znanje i iskustvo. Ove godine, zbog pandemije virusa Covid-19, Sarajevo Talent Campus održaće se online i to u periodu od 14. do 18. avgusta.

Program Sarajevo Talent Campus pokrenut je 2006. godine u saradnji s Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campus-om. Program je posvećen mladim profesionalcima i studentma posljednje dvije godine studija filma. Za učesnike Campusa su ogranizovana predavanja, panel diskusije, radionice, praktične vježbe, filmske projekcije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve