Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Kemal Gekić, virtuoz na klaviru

On je u atrijumu Samostana Sv. Nikole, sinoć izveo djela romantičarskih kompozitora, od Fransa Lista, preko Franca Šuberta i Frederika Šopena, do Sergeja Rahmanjijnova

Virtuoz na klaviru Kemal Gekić, prepoznatljiv po svom originalnom pristupu interpretaciji, održao je solistički resital na KotorArt Don Brankovim danima muzike.

On je u atrijumu Samostana Sv. Nikole, sinoć izveo djela romantičarskih kompozitora, od Fransa Lista, preko Franca Šuberta i Frederika Šopena, do Sergeja Rahmanjijnova. Burnim aplauzom publika je maestra vraćala više puta na bis.

Foto: Duško Miljanić

Renomirani pijanista i vrsni pedagog, Kemal Gekić, prethodnih dana je vodio i majstorsku radionicu za klavir, kao dio ciklusa KotorArt Akademija.

Foto: Duško Miljanić

Međunarodmi festival KotorArt ovog ljeta se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve