Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Japanskim vojnicima dozvoljeno da imaju dugačku kosu: Ministarstvo odbrane ublažilo pravilo o šišanju novih regruta

Prošle godine je objavljeno da japansko ministarstvo odbrane takođe razmatra poteze da bi se omogućilo ljudima sa tetovažama da se pridruže JSDF

Novim regrutima u japanskoj vojsci biće dozvoljeno da imaju dužu kosu u pokušaju da se privuče više mladih ljudi, saopštilo je japansko ministarstvo odbrane.

Ta odluka dolazi u trenutku kada se Japan suočava sa nedostatkom vojnika i rastućom zabrinutošću za bezbjednost u vezi sa Kinom i Sjevernom Korejom, objavio je BBC.

Prema novim pravilima, vojnici će moći od aprila da imaju dužu kosu, kraću sa strane i pozadi, a dužu naprijed.

Žene su do sada u japanskoj vojsci mogle da imaju kratku kosu, a od aprila biće im dozvoljeno da kada je vezana ne pada na ramena zbog nošenja šlema.

Prema agenciji Kjodo, vijesti o ublažavanju pravila šišanja prvi put su objavljene u januaru tokom sastanka ekspertske komisije čiji je zadatak bio da poveća broj vojnika za japanske snage samoodbrane (JSDF).

Nastojanja da se poveća regrutacija dolaze u trenutku kada se Japan bori sa brzim jačanjem kineske vojske i proširenim raketnim i nuklearnim programima Sjeverne Koreje.

Japanski zvaničnici kažu da u vojsci nedostaje 10 odsto osoblja.

Prošle godine je objavljeno da japansko ministarstvo odbrane takođe razmatra poteze da bi se omogućilo ljudima sa tetovažama da se pridruže JSDF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve