Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Japan na udaru ekstremnih vrućina

Vlasti su pozvale građane da izbjegavaju fizičke aktivnosti, a ministarstvo za životnu sredinu izdalo je najviši stepen upozorenja

U jeku talasa neuobičajeno visokih temperatura i povišene vlažnosti vazduha u Japanu, vlasti te zemlje upozorile su danas građane na rizik od toplotnog udara u Tokiju i u područjima na istoku i zapadu zemlje.

Toplotni talas u Japanu je već izazvao nekoliko smrtnih slučajeva, zbog čega su mnogi Japanci odlučili da iskoriste nova, tzv. „hlađena skloništa” koja su otvorena u Tokiju, prenosi Rojters.

Vlasti su pozvale građane da izbjegavaju fizičke aktivnosti, a ministarstvo za životnu sredinu izdalo je najviši stepen upozorenja.

Mediji su prenijeli da je u posljednjih nekoliko dana više desetina ljudi hospitalizovano zbog toplotnog udara, navodeći da je bilo i smrtnih slučajeva od posljedica toplotnog udara.

U gradu Šizuoka temperature su u ponedjeljak dostigle rekordnih 40 stepeni Celzijusa, dok su u drugim područjima, uključujući Tokio, zabilježene rekordno visoke temperature za ovo doba godine.

Kompanija TEPKO, glavni snabdjevač električnom energijom u Tokiju, bila je primorana da kupi struju od druge elktrodistributivne firme kako bi se pripremila za očekivani porast potrošnje. Japanski ministar trgovine Ken Saito izjavio je danas da vlada pažljivo prati situaciju i preduzimaće sve mjere kako bi osigurala stabilne isporuke električne energije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve