Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

CNP: Sjutra veče koncert ”Love Duets” na Velikoj sceni

Koncert ''Love Duets'' počinje u 20 sati, a ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta

Umjetnici koji svoje karijere grade širom svijeta dolaze u Crnu Goru i nastupiće sjutra veče u Crnogorskom narodnom pozorištu. Irene Molinari, mecosopran, Mickael Spadaccini, tenor i M’Kristin Okerlund, pijanistkinja, predstaviće crnogorskoj publici respektabilan program koji čine poznate arije i dueti iz opera “Carmen” (Žorž Bize), “Aida” (Đuzepe Verdi), “Samson et Dalila” (Šarl Kamij Sen-Sans), kao i popularna kamerna muzika iz Napulja. Koncert “Love Duets” počinje u 20 sati, a ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta.

Kristin Okerlund je pijanistkinja Bečke državne opere. U njenoj bogatoj karijeri izdvaja se nastup u njujorškom Karnegi holu te drugim značajnim inostranim centrima (SAD, Rusija, Kina, Japan, Koreja, Nigerija, Libija, Francuska, Španija, Njemačka, Švajcarska, Austrija). Sarađivala je s najvećim imenima klasične muzike poput Karerasa, Dominga, Pavarotija te drugim međunarodno poznatim umjetnicima.

Irene Molinari, mecosopran iz Italije, godinama gradi karijeru u svijetu. Nastupala je u teatrima i na festivalima širom Italije i svijeta. Ostvarila je brojne značajne uloge, među kojima su: Amneris (Aida, Verdi), Carmen (Carmen, Bize), Fenena (Nabucco, Verdi), Suzuki (Madama Butterfly, Pučini), Maddalena (Rigoletto, Verdi), Meg Page (Falstaff, Verdi), Flora (La Traviata, Verdi), Zita (Gianni Schicchi, Puccini), Lola (Cavalleria rusticana, Mascagni), kao i brojne druge.

Mickael Spadaccini, tenor iz Italije i Belgije, predstavlja se publici širom svijeta. Njegova zavidna biografija broji skoro pedeset uloga u operama i teatrima širom svijeta (Argentina, Austrija, Belgija, Italija, Rusija, Estonija, Bjelorusiji, Francuskoj, Južnoj Koreji), koji ga čine jednim od najznačajnijih umjetnika današnjice.

Publika se o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve