Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Podrška CNP-a mladim stvaraocima: Premijera predstave ”U Edenu, na Istoku”

U četvrtak – 30. maja, 2024. godine sa početkom u 20 sati

Premijera duodrame U Edenu, na Istoku, Borislava Pekića, biće održana u sali šavničkog  Centra za kulturu, sport i medije, u četvrtak30. maja, 2024. godine sa početkom u 20 sati. Riječ je o praizvedbi ove Pekićeve drame u Crnoj Gori, čiju režiju i dramatizaciju potpisuje Milo Vučinić, kome je ovo ujedno i praktični dio master rada na odsjeku za pozorišnu režiju Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, u klasi prof. Radmile Vojvodić. Uloge tumače Dejan Ivanić i Stefan Vuković. Scenografiju i kostime je osmislila Mina Đurović. Dizajn zvuka potpisuje Matija Jovanović, koji je i asistent režije. Dizajn svjetla uradio je Danilo Malović.

U rediteljskoj bilježnici, Vučinić navodi da je autor ovo djelo sagledao kao optimističku farsu, koja poetski, intelektualno i komično propituje  paradoks odnosa progonjenog i progonitelja, kao univerzalnih i svevremenih socijalnih relacija pojedinca i društva.

Riječ je o koprodukcionom projektu Centra za kulturu, sport i medije Šavnik – Kreativni hab “Kuća Pekića” i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, uz podršku Crnogorskog narodnog pozorišta. Projekat sufinansira Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.

Više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na sajtu www.cnp.me, društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve