Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Agencija za hranu i ljekove SAD odobrila Fajzer tablete protiv korona virusa

Odobrenje za tabletu, prvotno odobrenu za hitnu upotrebu krajem 2021., omogućiće doktorima veću fleksibilnost u propisivanju tablete odraslim osobama s teškim simptomima COVID-19

Američka Agencija za hranu i ljekove (FDA) dala je potpuno odobrenje za Paxlovid Fajzerovu tabletu protiv COVID-19. Tableta je namijenjena odraslima koji imaju visoki rizik od težeg oblika bolesti uzrokovane korona virusom.

Odobrenje za tabletu, prvotno odobrenu za hitnu upotrebu krajem 2021., omogućiće doktorima veću fleksibilnost u propisivanju tablete odraslim osobama s teškim simptomima COVID-19.

“Današnje odobrenje pokazuje da je Paxlovid zadovoljio rigorozne standarde agencije za bezbjednost i učinkovitost te da ostaje važna opcija liječenja za ljude s visokim rizikom od napredovanja do teškog oblika COVID-19”, rekla je Patrizia Cavazzoni iz FDA.

Podaci koje su predstavili FDA i Fajzer pomogli su u ublažavanju zabrinutosti oko mogućeg povratka COVID-19 nakon petodnevnog liječenja Paxlovidom.

Evropska agencija za ljekove odobrila je ovu tabletu za lječenje odraslih osoba koje su ugrožene od težeg oboljenja još prošle godine. Fajzer je jedna od kompanija koja je među prvima napravila i vakcinu protiv korona virusa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve