Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Korona i maske opet aktuelni u Njemačkoj, ljekari bilježe širenje virusa

Prvi put od pandemije koronavirusa, za početak jeseni nisu predviđena pravila zaštite poput izolacija, držanja distance ili obaveznog nošenja maski

Potvrđene brojke zaraze koronavirusom ponovo rastu u Njemačkoj čak i prije jeseni i zime kada se očekivao novi talas.

Ministar finansija Kristijan Lindner i ministar odbrane Boris Pistorijus otkazali su sastanke ove sedmice jer su pozitivni na kovid, piše dpa.

Vršilac dužnosti predsjednika Instituta Robert Koch (RKI), Lars Schaade, rekao je u ponedjeljak da već nekoliko sedmica uočavaju porast respiratornih infekcija, uključujući covid-19.

Prvi put od pandemije koronavirusa, za početak jeseni nisu predviđena pravila zaštite poput izolacija, držanja distance ili obaveznog nošenja maski.

Ministar zdravstva Karl Lauterbach takođe je rekao da se na jesen ponovo može očekivati ​​veliki broj slučajeva zaraze kovidom, ali i da postoji širok imunitet u populaciji.

Međutim, Lauterbach je pozvao na preporučenu dopunsku vakcinaciju..

“Kovid infekcija nije prehlada, nije mala stvar”, rekao je.

Osobe starije od 60 godina i sa utvrđenim bolestima treba da smanje rizik po zdravlje i “osvježe” zaštitu vakcinacijom.

Ministar zdravlja i Institut Robert Koch su preporučili dobrovoljno nošenje maski u određenim situacijama.

List Frankfurter Rundschau piše da je talas infekcija neuobičajeno visok za ovo doba godina kada su temperature vazduha na ljetnom nivou.

Širom Njemačke broj slučajeva Covid-19 na 100.000 stanovnika je devet, u Hesenu deset.

Uprava Univerzitetske bolnice u Frankfurtu dala je “hitnu preporuku” zaposlenima da ponovo nose zaštitu za usta i nos, kaže Jürgen Graf, medicinski direktor i predsjednik odbora. Ne samo zbog korone, već uopšteno kao “preventivne mjere protiv sezonskih infekcija i bolovanja koje je rezultiralo”.

Maska se takođe vratila na uličnu scenu. U lokalnom javnom prijevozu ili u supermarketu ponovo se mogu vidjeti ljudi sa zaštitnim maskama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve