Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

”TOP 5” političkih sprdnji i zastiđa vlastodržaca u Crnoj Gori – od 01.01.2023. do 01.06.2023. (II)

Nova, dalja skraćenja bivaće od izbora do izbora - sve doklen ovaj, vjerovatno, budući premijer jednoga lijepoga dana pučini, koja će u tom trenutku oficijelno imati obavezu da na rabotu dnevno provodi (recimo) 2 ure - obeta da više neće morati na posa' ni hoditi, no će do penzije na komociju doma ili po kafana (pre)śeđeti - a ''pozamašna'' plata će joj svakomjesečno kapati

Za aktuelno.me

Piše: Miodrag Draga Blažo'a BAJKOVIĆ, iz Građanah (svrh Oberah) – Riječka nahija, atar Prijestolnice Cetinje

  2. mjesto

MICKEY CLINTON zvani ĆEPANIKA

Preskočimo Mickey-evo višestruko problematično obetanje glede visine plata i penzija u državi:

  • u kojoj se malo što proizvodi;
  • u kojoj privrede skoro da nema (a teke ne privrednoga rasta);
  • u kojoj znamo koga za turiste imamo, … – i
  • u kojoj ni primać dovoljno hrane za same sebe ne proizvodimo, no, ka’ i sve drugo – gro hrane uvozimo.

Preskočimo i obetanijeh 7 ura radnoga vremena.

Doduše, to što se po višem dijelu (prebukirane) administracije i u nekim od raznoraznih kolektiva rabota, može se i za 6 ura uzrabotat.

Nije Mickey baš odma’ moga’ obetat’ 6 ura radnoga vremena – to je ostavio za naredne izbore.

Mimogred:

Nova, dalja skraćenja bivaće od izbora do izbora – sve doklen ovaj, vjerovatno, budući premijer jednoga lijepoga dana pučini, koja će u tom trenutku oficijelno imati obavezu da na rabotu dnevno provodi (recimo) 2 ure – obeta da više neće morati na posa’ ni hoditi, no će do penzije na komociju doma ili po kafana (pre)śeđeti – a ”pozamašna” plata će joj svakomjesečno kapati.

Tadijer bi predizborno geslo moglo (otprilike) glasiti:

”Evropa u zli čas” drži ekonomsku stražu – ne śekiraj se za Tvoju apanažu!

Naravno, ozgor iskazano važi ako tokom nekoje od narednih godina Ćepanika ne bude uhapšena, i iz (recimo) kabineta ”prime minister”-a spektakularno u Spuž sprovedena.

Slijedi suština koja ga kandiduje na 2. mjesto liste ”TOP 5”.

Civilizovani i avizani čitaoci, možete li i pomisliti da predśednik jedne (toboš ozbiljne, a u suštini ozbiljno cirkusantske) partije, ka’ predśednički kandidat neke evropske države – javno izjavi:

Da nema državljanstvo druge države, ni prebivalište u toj drugoj državi, a iza toga se pokaže i dokaže da ima strano državljanstvo i prebivalište, tj. da Mickey Clinton laže, i tako se (i na taj način) s narodom podosta sprda.

U međuvremenu je ta prdoklačina pokušala navrat-nanos zaiskati otpust iz državljanstva te druge države (eto slučajno: Republike Srbije), i poništiti tamošnje prebivališe.

Paralele radi:

Priđe kvarat od stoljeća cijeli bogovjetni svijet se bješe medijski o jadu zabavio zaradi onoga oralnoga sexa u Ovalnom kabinetu Bijele kuće.

Tadanji predśednik Bill (naj)prvo bješe reka’ da toga (oralnoga sexa) nije bilo, pa se potom javno izvinjava’ i pred TV kamerama plaka’ jer je prvobitno laga’.

Ruku na srce, to je bila doslovice sitnica ili Bill-ova bezazlena, slatka lažavinica pri navedenoj OBER-LAŽAVINI u vezi sa prikrivanjem dvojnoga državljanstva kandidata za predśednika jedne države!

U svakoj civilizovanoj evropskoj državi, đe živi normalan narod, i đe postoji obaveza poštovanja kodeksa časti (ne glede na lanjski izborni uspjeh u glavnom gradu te države) – poslije ovakove LAŽAVINE, ni drugi, novi predśednički kandidat iz te partije (konkretno: Jakov Lažavica iliti … (viđet nizdol naslov za 1. mjesto na listi)), zamjenik toga iz izborne trke skrajnutoga predśednika partije, ne bi dobačio ni do 5% glasova, a ne 60%.

To opetovano konkretno znači da:

Na prvim narednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji će biti održani 11. juna, ”Evropa u zli čas” jedva da bi (pitanje je i bi li) uljegla u skupštinske klupe!

Rekoh i ogradih se: to važi za zemlje đe živi normalan narod, koji ima pamet – a ne pozamašni procenat marve bez mozga, koja je izmišljena za manipulaciju.

Inače, Mickey-u je na ovom mjestu prezime Clinton, jer je bi(j)o velji gali(j)ot ka’ negda Bill, ali, priđe svega – sporad sinonima za upražnjavanje anatemisane ”institucije laži” javne, političke ličnosti.

Doduše, sa američkim kontinentom ga povezuje i bratov poziv iz L.A., koji mu je reka’: da preseli tamo (u USA) i da se ne glupira sa budalama ovamo (u MNE).

1. mjesto

JAKOVČE LAŽOVČE

Prvo mjesto čvrsto drži (za razliku od neozbiljne Ćepanike) ozbiljni-rasni oslobodioc od istine – kojega spomenuti 60-procentni dio pučine (45% onih koji su se odavno početničili i neote pa neote svoj: prag, dom, ognjište, krov i šljeme + 15% dragovoljno nasamarenih, pa tijem vragolisanih Bljuštaka) izabra da je taj zli čoban(in) vodi i goni:

Iz obora u goru – a iz gore u tuđi obor kod domaćina ośedočenoga tutora i dželata!

Ipak, Jakovče Lažovče iz plemena Folirantovića – barem jedanput bezrezervno iskreno i zbiljski nešto pošteno izjavi, a to nešto (ni manje ni više) glasi:

U pitanju je jedinstven slučaj, barem u novijoj povjesnici čovječanstva – da za predśednika nekoje države bude izabrana takva ”ljuckovina”, odnosno – potencijalni zlikovac, koji bi do smrti tamanio pripadnike ”svojega” naroda, konkretno: crnogorskoga – tj. ponosne rodoljube!

Ajte, majčini sinovi i majčine šćeri – pokušajte ovu nezapamćenu samoubilačku ludost u četiri oka i natenane nekako objasniti jednom: Norvežaninu, ili Šveđaninu, ili Portugalcu, ili Njemcu, ili Slovencu, ili Švajcarcu, ili …!

Terako – derimo ga tako!

P.S.

Kako u Opštini Zeta nije došlo do oficijelnoga izglasavanja oburdavanja ”Odluke o priznanju nezavisne Republike Kosovo”, taj nerealizovani politički čin od evropskoga značaja, nažalost – nije ispunio uslove konkursa, tj. nije moga’ bit u konkurenciji za listu ”TOP 5”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
07.06.2023-09:27 09:27

Svaka cast Gospodine! Naklon!

Merlin
07.06.2023-11:12 11:12

Da li je istina da te se zbog ustašluka odrekla mnogobrojna rodbina (uteklice) iz Srbije ?

Lovćen
07.06.2023-18:18 18:18
Reply to  Merlin

Budalo

Mićko
07.06.2023-16:58 16:58

A koje je to Ustaštvo gospodina Bajkovića, vjerovatno što je Crnogorac, što mu je CG svetinja i jedina otadzbina, budaletina Merline, Gospodin Bajković je iz Gradjana Riječka nahija, izuzetan intelektualac i arhitekta i nema nikakve veze sa Srbijom bravu glupi!!!!!

Damjanović
08.06.2023-07:07 07:07

Merline a je li istina da se tee odrekla rodbina jer te mama dobila sa Turcinom?

MICOTAKIS
08.06.2023-12:31 12:31

G-DINE DAMJANOVIĆU, SVAKA VAM ČAST ZA KOMENTAR!

Tandrcak
09.06.2023-00:04 00:04

Sto se tice gospodina Bajkovica respekt,a to sto u CG ima telica koji ne znaju nista to je posebna stvar.Ja prosto ne mogu vjerovati koliko splacina nepismenih i ne nacitanih ima u CG,a da o drugim stvarima i ne pricamo katastrofa.Ajde pametnjakovici kad znate sve recite ko su Bajkovici i odakle su posto vidim da sve znate a nemate pojma o zivotu.cekam odgovor