piše: Željko Vukmirović

Ove nedjelje su zablistali NVO aktivisti. Valjda su u odsustvu episkopa budimljansko – nikšićkog Joanikija, sve dali na svoju priču o “odbrani životima” državne imovine za koju su lično zainteresovani.

No, šta da se radi. Neko voli crnogorske crkve, neko crnogorske planine.

O tome da za neke iza te ljubavi stoje poslovni angažmani, priča je koja i ne ostavlja prostora za naročite nedoumice. Iako, nije baš jasno ni u slučaju episkopa Joanikija, a ni NVO aktivista, čiji su to životi u ponudi?

Regionalna atrakcija je zaglavila u Beogradu.

Tačnije, neko se sjetio da su američki političari koji su se najprije sastali sa kosovskim predsjednikom Tačijem, a onda i sa srpskim predsjednikom Vučićem, Ron Džonson i Kris Marfi – na “crnoj” ruskoj listi. Naime, ljudima nije dozvoljen ulazak u Rusiju. Ali zato mogu kad ‘oće i u Ukrajinu i na Kosovo i u Srbiju.

Ili bi neko od srpskih zvaničnika poželio da kaže da to neće moći tako?

Uostalom, baš je senator Marfi naglasio ponešto o tom ruskom uticaju i ustvrdio da “ruski uticaj u regionu raste na veoma opipljiv način”.

“Ulažu više novca nego ikada u nevladine organizacije i pokušavaju da kupe medije da bi u regionu pričali svoju priču”, rekao je Marfi.

E pa, ne može opipljivije…

 

 

 

Komentari

avatar