Đenero: Đukanoviću ne škode montirane afere

Gjenero ističe i da Đukanović drži primat, uprkos brojnim, kako kaže, montiranim aferama, koje se dovode u vezu s njim

Predsjednik Demokratske partije socijalista i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dominantna je politička ličnost u Crnoj Gori, zbog toga i ne čude rezultati najnovijeg istraživanja CEDEM-a, poručuju sagovornici televizije Nova M.

Davor Gjenero

Ističu da iza toga stoje Đukanovićeve brojne važne spoljno-političke aktivnosti, ali i one na unutrašnjem-političkom planu.

Đukanović skoro tri decenije nema konkurencije kada je u pitanju povjerenje građana, kaže glavni urednik Portala Analitika Predrag Zečević.

„On je taj trend nastavio. Zbog čega je najdominantniji i najpopularniji? Zbog toga što je za sve za šta se zalagao, predsjednik Đukanović i ostvario. Podsjetiću da je njegov plan bio da Crna Gora postane nezavisna, to je ostvareno. Plan mu je bio da Crna Gora postane NATO članica, to je ostvareno. Plan mu je da Crna Gora postane članica Evropske unije i trenutno je Crna Gora lider u integracijama“, dodaje on.

Politički analitičar iz Zagreba Davor Gjenero toliko povjerenje građana u Đukanovića opravdava onim što je Crna Gora postigla od obnove nezavisnosti, a za što je zaslužan.

“Činjenica je da, sa jedne strane, Crna Gora postiže pristojne ekonomske retultate, da Crnogorci žive značajno bolje nego većina naroda u regionu, da je izvršna vlast u Crnoj Gori prilično uspješna“, navodi on.

Gjenero ističe i da Đukanović drži primat, uprkos brojnim, kako kaže, montiranim aferama, koje se dovode u vezu s njim.

“O nekome o kom se puno loše govori, a da to nije poduprto dokazima i da nikad nije istjerano na čistac, dovodi do toga da građani počinju relativizirati značenje takvih afera“, zaključuje Gjenero.

Komentari

avatar