Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković sa Meken: Izgradnju savezništva nastaviti u svim oblastima od zajedničkog interesa

Sastanku je prisustvovao i šef UK Agencije za finansiranje izvoza za Zapadni Balkan i Centralnu i Istočnu Evropu (UKEF), Duško Krsmanović

Uvjeren sam da će se rad na izgradnji čvrstog savezništva između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva nastaviti u svim oblastima od zajedničkog interesa, kazao je ministar finansija Novica Vuković tokom današnjeg susreta sa ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori Don Meken. 

Sastanku je prisustvovao i šef UK Agencije za finansiranje izvoza za Zapadni Balkan i Centralnu i Istočnu Evropu (UKEF), Duško Krsmanović.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz resora, razmijenjeni stavovi i mišljenja o mogućnostima jačanja do sada uspješne i intenzivne saradnje između dvije zemlje, prvenstveno kroz ulaganja u projekte u oblasti energetike i putne infrastrukture.

U tom kontekstu, kako je navedeno u saopštenju, Meken izrazila je veliko zadovoljstvo zbog obostrane zainteresovanosti da se kroz međusobnu podršku ubrza razvojni put Crne Gore.

“Uloga UKEF-a upravo je da kroz dostupne mehanizme pruži finansijsku podršku Crnoj Gori u cilju stimulacije daljeg razvoja u prioritetnim sektorima”, kazao je Krsmanović.

Kako je dodao, fokus Agencije usmjeren je i na snaženje britanskog izvoza, zbog čega je uvjeren da “saradnja sa našom zemljom može biti dodatno obogaćena”.

Navodi se da Vuković se zahvalio sagovornicima na dosadašnjoj saradnji, poručujući da današnji sastanak smatra tek početkom, odnosno trasom daljeg kretanja u realizaciji mnogobrojnih zajedničkih projekata.

Takođe, kako još dodaju iz MF-a, izrazio je uvjerenje da će se rad na izgradnji čvrstog savezništva između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva nastaviti u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve