Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Vučinić sa predstavnicima bivših radnika AD ”Primorka” Bar: Razmatrani modaliteti podrške

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano o kompaniji ''Primorka'' AD Bar i njenoj prodaji kroz masovnu vaučersku privatizaciju, ekonomsko socijalnom položaju bivših radnika fabrike, i o njihovim zahtijevima za ispunjenje socijalnog programa i isplatu otpremnina

Predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije sa radnicima AD „Primorka“ Bar, Maksim Vučinić sastao se danas sa predstavnicima bivših radnika AD „Primorka“ Bar Edinom Begzićem, Goranom Ćulafićem i Gojkom Boškovićem, saopšteno je iz Skupštine.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano o kompaniji „Primorka“ AD Bar i njenoj prodaji kroz masovnu vaučersku privatizaciju, ekonomsko socijalnom položaju bivših radnika fabrike, i o njihovim zahtijevima za ispunjenje socijalnog programa i isplatu otpremnina.

“Predstavnici radnika su u razgovoru sa predsjednikom Komisije podsjetili da je Vlada Crne Gore 2010. godine izdala garanciju na četiri miliona eura za kredit od 14,4 miliona eura kompaniji „Melgonija Primorka“, za koji je založena kompletna imovina preduzeća. Od tog novca radnici nikada nijesu isplaćeni, iako je bio namijenjen za isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža, isplatu socijalnog programa i obaveza dobavljačima”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su razmatrani modaliteti podrške bivšim radnicima, od kontrolne uloge Komisije i obezbjeđivanja neophodnih podataka i dokumentacije za razmatranje ovog postupka privatizacije do izmjene zakonodavnog okvira kojim bi se stvorili preduslovi za isplatu potraživanja bivših radnika „Primorka“ AD Bar.

Vučinić je zaključio da će ovaj postupak privatizacije biti predviđen planom rada Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije za tekuću godinu, kako bi se pitanja vezana za prodaju ovog preduzeća našla na dnevnom redu i bila predmet rasprave Komisije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve