Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlasnik Alibabe sa 39 milijardi dolara najbogatiji Kinez

Jack Ma ponovo je osvojio titulu najbogatije osobe u Kini, s bogatstvom od 39 milijardi dolara, pokazalo je istraživanje objavljeno u kineskom časopisu Hurun.

epa07011774 Jack Ma, the founder and executive chairman of Chinese e-commerce company Alibaba Group, attends a meeting of foreign business representatives with Russian President Vladimir Putin (not pictured) during the Eastern Economic Forum in Vladivostok, Russia, 11 September 2018. The Eastern Economic Forum runs from 11 to 13 September 2018. EPA-EFE/TASS/HOST PHOTO / POOL MANDATORY CREDIT: TASS

Ma (53) je rekao da je bogatstvo njegove porodice poraslo za 35 odsto tokom prošle godine, ponajviše zahvaljujući novom krugu finansiranja za online kompaniju Ant Finantial koju je osnovao, navodi se u izvještaju objavljenom u srijedu.

Ma, koji je imao skromne početke kao profesor engleskog jezika, postao je jedan od najutjicajnijih kineskih poslovnih ljudi osnivanjem Alibabe, najveće svjetske kompanije za internet trgovinu, čija se vrijednost procjenjuje na 390 milijardi dolara.

Smanjenje bogatstva

Ant Finantial ima tržišnu vrijednost od 100 milijardi dolara.

Prošlogodišnji broj jedan trgovac nekretninama Xu Jiayin došao je na drugo mjesto, nakon što je njegovo bogatstvo palo za 14 odsto, na 36 milijardi dolara.

Pony Ma, osnivač tehnološkog diva Tencent, takođe je osiromašio za četiri posto, pa je njegovo bogatstvo 35 milijardi dolara, što je prvi put u više od deset godina da mu se bogatstvo smanjilo.

Od 1.893 osoba koje čine ovaj spisak, 1.012 je ove godine doživjelo smanjenje bogatstva ili su ostali na istom, zbog usporavanja kineske ekonomije i 20 posto pada dionica.

Izvor: Agencije, Aljazeera

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve