Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Vlada za kupovinu sopstvenih akcija CGES-a opredijelila skoro 500 hiljada eura

Iz Vlade je saopšteno da je usvojena informacija o otuđenju sopstvenih akcija, kao i kupovini akcija od većinskog vlasnika CGES-a.

Vlada je usvojila ponudu Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) za kupovinu 550.047 sopstvenih akcija te kompanije, za šta je opredijelila skoro 500 hiljada eura.

Iz Vlade je saopšteno da je usvojena informacija o otuđenju sopstvenih akcija, kao i kupovini akcija od većinskog vlasnika CGES-a.

U informaciji se navodi da je Vlada usvojila ponudu CGES-a u vezi sa otkupom i kupovinom 550.047 sopstvenih akcija te kompanije, saglasno prosječnoj cijeni utvrđenoj Pravilima o načinu trgovanja blokom akcija, na dan izvršenja transakcije kupovine akcija.

“Podržavajući uvećanje državnog kapitala po ovom osnovu, Vlada je za kupovinu sopstvenih akcija CGES-a opredijelila 489.881 eura iz tekuće budžetske rezerve“, kaže se u saopštenju.

Vlada je usvojila izvještaj o sprovedenim aktivnostima u postupku izbora snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca električne energije za period od naredne do 2025. godine i donijela odluku o izboru snabdjevača za sljedeću, 2024. i 2025. godinu.

Iz Vlade su naveli da je, nakon sprovedenog javnog postupka, za snabdijevača izabrana Elektroprivreda.

“U skladu sa odredbama Zakona o energetici propisana je obaveza izbora snabdjevača koji vrši snabdijevanje električnom energijom domaćinstva i male kupce koji ne pripadaju kategoriji domaćinstva priključenih na distributivne sisteme električne energije na 0,4 kV, koji bez svoje krivice ostanu bez snabdjevača ili ugovora o snabdijevanju, odnosno one koji izaberu snabdijevanje preko snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca, kao i ranjive kupce koji su zdravstveno i socijalno ugroženi“, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da se snabdijevanje ranjivih kupaca koji su zdravstveno i socijalno ugroženi vrši uz subvencioniranje mjesečnih računa za utrošenu električnu energiju.

Pri tome je, kako su naveli, zabranjena obustava snabdijevanja za tu grupu kupaca, od početka oktobra do kraja aprila, bez obzira na eventualne neizmirene obaveze po osnovu utrošene električne energije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve