Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

U TO Nikšić zadovoljni 2023: Očekuju rekordne podatke o posjećenosti i noćenjima

Direktor Turističke organizacije (TO) Nikšić Mitar Barać godinu za nama ocjenjuje veoma uspješnom, napominjući da je u mjesecu septembru postignut rekord kada je broj noćenja u pitanju

Bogat kulturno – umjetnički program tokom cijele godine, sa fokusom na festivalsku scenu, gastronomska ponuda uz prirodne potencijale učinili su da Nikšić iz godine u godinu postane nezaobilazna destinacija i tokom ljetnje ali i zimske turističke sezone.

Direktor Turističke organizacije (TO) Nikšić Mitar Barać u razgovoru za RTNK, godinu za nama ocjenjuje veoma uspješnom, napominjući da je u mjesecu septembru postignut rekord kada je broj noćenja u pitanju.

“Za nama je jedna izuzetno dinamična i uspješna godina kada je razvoj turizma u našem gradu u pitanju. Imamo cifre koje nam to onako prilično nedvosmileno pokazuju. Mi smo zaljučno sa septembrom već premašili broj dolazaka za ukupno 2022.godinu, tako da očekujemo i neke rekorde ove godine kada je i broj dolazaka i broj noćenja u pitanju. To će biti preko 30.000 noćenja što je zaista zavidna cifra za Nikšić ako uzmemo u obzir da u Nikšiću postoji prijavljeno nešto manje od hiljadu kreveta što u privatnom što u hotelskom smještaju”, kazao je Barać za RTNK.

Iako je za Ski centar Vučje na nedavno održanim sajmovima turizma i ruralnog turizma u Beogradu, Novom Sadu i Dubrovniku vladalo najveće interesovanje, ipak zimsku turističku sezonu dočekuju sa dotrajalom putnom infrastrukturom.

“Kada je put do Vučja u pitanju to je jedan problem koji je akutan i koji traje već godinama. Nadam se da će doći do nekog rješenja. Nedavno je jedan dio malo popravljen. Tako da možda će moći, uslovno rečeno, da se izgura ova sezona, ali mislim da je neophodno da i država se malo više okrene kada je sama putna infrastruktura do Vučja u pitanju”, kazao je Barać.

Od 13.januara , tokom vikenda, TO Nikšić i Ski centar Vučje organizovaće besplatan prevoz od Nikšića do skijališta. Nakon praznika nastaviće sa aktivnostima u cilju što bolje promocije Nikšića i pripremom za ljetnju turističku sezonu.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve