Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Stanić: Predložićemo usvajanje Zakona o akcizama na prvoj sjednici Skupštine

Kako je naveo, ni Vlada Krivokapića, ni njegovi ministri nijesu imali sluha za ove predloge, kao ni parlamentarna većina DF, Demokrata i URA koja ih je izabrala, a koja je nekoliko puta odbila da stavi zakon u dnevni red

Socijaldemokratska partija će tražiti da se na prvoj sjednici Skupštine Crne Gore raspravlja o zakonu o izmjenama Zakona o akcizama.

Taj predlog zakona smo podnijeli još prije 5 godina, ali nije bilo političke volje ni u prethodnoj, ali ni odlazećoj Vladi Zdravka Krivokapića da se ovaj izuzetno bitan zakon usvoji. Zbog nastavka pogrešne akcizne politike smo u februaru 2021. obnovili naš zakonski predlog, kako bi se smanjile enormno visoke akcize na gorivo, zbog kojih cijene na pumpama obaraju rekorde, kazao je šef medijskog tima Socijaldemokratske partije socijalista, Mirko Stanić.

Kako je naveo, ni Vlada Krivokapića, ni njegovi ministri nijesu imali sluha za ove predloge, kao ni parlamentarna većina DF, Demokrata i URA koja ih je izabrala, a koja je nekoliko puta odbila da stavi zakon u dnevni red.

“Duboka štetnost ovih odluka se, nažalost, vidi u proteklih 14 mjeseci, u kojima je cijena goriva rasla čak 18 puta, time postajući glavni generator inflacije. Zbog rasta cijena goriva, cijena brojne robe i usluga su povećane čak do 40 odsto, a istovremeno vlast nije uradila ništa da spriječi dalje siromašenje građana”, kazao je Stanić.

Enormno povećanje cijena goriva, kako je ocijeniio, moglo je biti spriječeno da je postojala politička volja barem jednog od konstituenata većine da podrži zakon o smanjenju akciza.

“Borba za očuvanje standarda građana mora biti glavni zadatak svih političkih partija u Crnoj Gori i zbog toga pozivamo sve naše kolege, da podrže naš predlog u Skupštini Crne Gore, kako bi zaustavili dalji rast cijena goriva”, zaključio je Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
23.02.2022-22:31 22:31

Potamnio si STANICU.