Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Sezona u Kolašinu traje, na Žabljaku završena

Skijaška sezona na Bjelasici, uprkos visokim temperaturama, i dalje traje, a prema riječima izvršne direktorke “Ski Resorta Kolašin 1450” Anđele Vuković, trajaće najvjerovatnije do narednog vikenda.

foto: antenam.net

Vuković je kazala Dnevnim novinama da je tokom proteklog vikenda zabilježena dobra posjeta na skijalištu, te da se nada da će posjetilaca biti i tokom ove i naredne sedmice.

Tokom prethodnog vikenda parking je bio besplatan za sve goste, dok se ski-pas prodavao po cijeni od deset eura. U funkciji su bili svi ski-liftovi, osim “Ključa”. Žičara šestosjed “Viline vode” i žičara dvosjed “Ćupovi” radile su punim intenzitetom.

Visina sniježnog pokrivača na skijalištu je od 30 centimetara u podnožju do 150 centimetara pri vrhu.

Vuković je kazala da su zadovoljni ovogodišnjom sezonom, koja je najbolja u posljednjih desetak godina.

– Iza nas je vrlo uspješna sezona, tokom koje smo imali više od 60.000 posjetilaca. Ovom posjećenošću smo oborili rekord u odnosu na prethodne sezone. Snijega i dalje ima dovoljno na svim stazama i sezona još uvijek nije završena. Radimo u punom kapacitetu, kao što smo radili i do sada. Staze su u dobrom stanju i nadamo se da će sezona potrajati još ovu i narednu sedmicu, kazala je Vuković.

Sa druge strane, sezona skijanja na skijalištu Savin kuk na Žabljaku je završena juče, jer više nema dovoljno interesovanja, iako snijega ima dovoljno od uspinjače “Savin kuk I” do vrha Savinog kuka. Sezona na Žabljaku je trajala skoro četiri mjeseca, a iz skijališta su istakli da je bila veoma uspješna.

Izvor: Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve