Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Referendumom odlučiti o Aerodromu Tivat i zemljištu u okolini

,,Valjda je najbolje da o sudbini aerodroma i zemljišta kojim raspolaže opština odluče naši sugrađani'', navode iz SDP-a.

Upozoravamo lokalnu vlast da bi bilo kakvo odlučivanje o ustupanju zemljišta Vladi bez naknade radi privatizacije Aerodroma Tivat bilo suprotno interesima građana Tivta. Aerodrom i zemljište kojim raspolaže Opština u okolini aerodroma su dobra od opšteg interesa, naveli su u Predsjedništvu odbora Socijaldemokratske partije u Tivtu, te pozvali sve odbornike u Skupštini opštine da donesu odluku o raspisivanju lokalnog referenduma, kako se o tome ne bi odlučivalo u Podgorici.

Aerodrom Tivat

,,Valjda je najbolje da o sudbini aerodroma i zemljišta kojim raspolaže opština odluče naši sugrađani. SDP podsjeća na inicijativu za raspisivanje lokalnog referenduma iz septembra 2017. godine kojom smo tražili da se čuje glas građana Tivta o ovom veoma važnom pitanju za naš grad”, naveli su u toj partiji.

Zahtijevaju da Opština Tivat zatraži pojašnjenje od Vlade šta je to javni interes na koji se Vlada poziva u zahtjevu da se građanima Tivta oduzme pravo raspolaganja nepokretnostima na području aerodroma Tivat.

,,Nije valjda javni interes da ze građanima Tivta oduzme zemljište u okolini Aerodroma Tivat. SDP neće podržati inicijativu SD o vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta jer je ona samo iskaz političkog licemjerstva jer odbornici SD samo prije nešto više od godinu dana su javno tvrdili da imaju ovlašćenje predsjednika njihove stranke da saopšte da ukoliko se krene u privatizaciju Aerodroma Crne Gore da će oni uskratiti povjerenje Vladi i tako spriječiti prodaju aerodrome u Tivtu”, dodaju u Predsjedništvo OO SDP Tivat.

Sada, ističu, ne samo što će građani Tivta ostati bez Aerodroma, kao jednog od uspješnih preduzeća, nego i bez opštinskog zemljišta koje se ustupa Vladi kako bi zadovoljila zahtjeve onih koji žele aerodrome da prenesu u private ruke.

,,Aerodrom je trajno dobro Tivta koje treba da služi građanima Tivta i turističkoj privredi. Zbog toga o ovako važnom pitanju treba da odluče građani na lokalnom referendum i ono ne smije biti predmet partijske trgovine lokalnih partija na vlasti”, zaključuju u Predsjedništvu odbora SDP Tivat.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve