Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Raičković: Građanima potrebna stabilnost, ekonomski razvoj i mir

''Moramo zajednički i solidarno dijeliti sve i tek onda ćemo ići pravim putem. Ukoliko ne krenemo u stvaranje novih vrijednosti i konkretan ekonomski razvoj, možemo da se zabavljamo ko je veći Crnogorac ili Srbin'', kazao je Raičković

Program “Evropa sad” je kao ideja podizanja standarda i unapređenja položaja građana dobar, ali ima niz znakova pitanja na koje treba odgovoriti i bilo koja vlada da dođe imaće izazovan zadatak, kazao je predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković u “Pressingu” Gradske RTV.

Raičković smatra da je suština koja se tiče građana stabilnost, ekonomski razvoj i mir.

“Moramo zajednički i solidarno dijeliti sve i tek onda ćemo ići pravim putem. Ukoliko ne krenemo u stvaranje novih vrijednosti i konkretan ekonomski razvoj, možemo da se zabavljamo ko je veći Crnogorac ili Srbin”, kazao je Raičković.

Napominje da, uprkos prisutnim različitostima i burnoj političkoj sceni, postoje elementi koji mogu da objedine društvo. Siguran je da će vrijeme za to doći.

“Koliko god bila teška i turbulentna naša politička scena, naš parlament je imao svoje dostojanstvo. Znamo i da je čitav region pratio dešavanja i tu i je tiha nada da možemo dobro i kvalietno da povedemo i sadašne političke elite ka jednom drugom putu i pravcu”, kazao je Raičković.

Komentarišući jučerašnji poziv političkih subjekata na proteste, Raičković kaže da su protesti legitiman vid izražavaja volje građana, međutim, dodaje, važno je pitanje šta se njima želi postići.

Raičković dešavanja na političkoj sceni vidi kao vrstu prekompozicije i mogućnost za stvaranje novih političkih partija i grupisanja.

“Vjerovatno će ovih dana biti još razgovora i pregovora političih aktera i svi treba da promisle, ali mislim da će morati sjesti da se dogovore”, dodao je Raičković.

On smatra da je ukidanje zarada bivšim funkcionerima legitiman zahtjev koji bi obezbijedio veću pravičnost u društvu.

“Ako pogledate radnike koji su čitav život proveli radeći i sada je upitno da li mogu ostvariti pravo na penziju, mislim da je ta inicijtiva na mjestu. Nerealno je da država koja je prezadužena i sastavlja kraj sa krajem izdvaja mnogo novca za ljude koji odu sa funkcije. Potrebno je pronaći bolji model, jer to što obavljate javnu funkciju to je vaš izbor, niko ne mora da to radi”, naveo je Raičković.

Ističe da je vrijeme promjena i novih standarda koje će društvo morati neselektivno da prihvata.

“Crnoj Gori je potrebno mudrosti i energije. Nismo prebogati resursima i kadrovima ali imamo potencijala. Možda su meni i vama govorili strpite se i čeka vas budućnost. Mladi ljudi to drugačije rade, njima su bitni životi i ono što možemo da im ponudimo”, zaključio je Raičković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve