Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Raičević – Vasilatos: Crna Gora može biti primjer mnogim zemljama u regionu

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima dobru strukturu koja podržava Evropske integracije i da u više oblasti može biti ''primjer'' mnogim zemljama u regionu

Sekretarka Ministarstva finansija i Nacionalna ovlašćena službenica za finansijsko upravljanje sredstvima IPA fondova Ana Raičević, sastala se u Beogradu sa Vasileiosom Vasilatosom, vođom tima Projekta izgradnje prekograničnih institucija (CBIB+) koji je finansiran od strane Evropske unije. Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima dobru strukturu koja podržava Evropske integracije i da u više oblasti može biti “primjer” mnogim zemljama u regionu.

Raičević se, kako se navodi, zahvalila na dosadašnjoj podršci Crnoj Gori u implementaciji programa prekogranične saradnje finansiranih iz IPA fondova i istakla da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje kako bi projekti iz ove oblasti donijeli što više benefita građanima.

“Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima dobru strukturu koja podržava Evropske integracije i da u više oblasti može biti primjer mnogim zemljama u regionu”, jedan je od zaključaka sastanka.

Iz Ministarstva navode da oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo CBIB tijela u pružanju tehničke i stručne pomoći zemljama Zapadnog Balkana, na sastanku su dogovoreni i konkretni modeli saradnje kako bi nedavno raspisani 4. poziv programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija bio što uspješnije realizovan, ali i kako bi se struktura Crne Gore što kvalitetnije pripremila za predstojeće programe prekogranične saradnje koji će biti finansirani iz nove finansijske perspektive IPA III.

Sastanku su prisustvovali i direktorica Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Jelena Davidović i koordinator CBIB+, Enrique Aguado Asenjo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve