Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Raičević – Esposito: Boravak broda ”Palinuro” u Luci Bar prilika za dodatno snaženje veza između Bara i Italije

Predsjednik Raičević je upoznao goste sa prirodnim ljepotama i znamenitostima grada, bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem, uz predstavljanje strateških pravaca razvoja opštine i djelovanja lokalne uprave, koja je aktivno posvećena realizaciji velikih kapitalnih projekata, stvaranju podsticajnog biznis i investicionog ambijenta i promociji turizma, kao oblasti koja predstavlja snažan zamah razvoja cijelog grada

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ugostio je komadanta broda “Palinuro” Maria Esposita i poručnika Antonela Lorusa, povodom boravka ovog čuvenog školskog broda u Luci Bar.

“Tokom sastanka kojem su prisustvovali potpredsjednici Opštine Bar Tanja Spičanović i Damir Rašketić, kao i predstavnik Ministarstva odbrane Crne Gore Dejan Banić, iskazano je obostrano zadovoljstvo zbog uplovljavanja ploveće katedre Italijanske ratne mornarice u Bar”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Predsjednik Raičević je upoznao goste sa prirodnim ljepotama i znamenitostima grada, bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem, uz predstavljanje strateških pravaca razvoja opštine i djelovanja lokalne uprave, koja je aktivno posvećena realizaciji velikih kapitalnih projekata, stvaranju podsticajnog biznis i investicionog ambijenta i promociji turizma, kao oblasti koja predstavlja snažan zamah razvoja cijelog grada.

On je naglasio važnost prisustva brodova savezničkih država za grad i Mornaricu Vojske Crne Gore u kontekstu razmjene iskustava i znanja.

“Vaš dolazak u Bar mnogo znači za same građane, s obzirom da prisustvo savezničkih snaga donosi veći osjećaj sigurnosti za sve što je posebno važno u ovim izazovnim vremenima za cijelu Evropu”, kazao je Raičević.

Raičević i Esposito su razgovarali o potrebi njegovanja tradicionalnih segmenata pomorstva, kakav je upravo školski brod “Palinuro”, ali i crnogorski jedrenjak “Jadran” koji su iznjedrili brojne generacije pripadnika ratne mornarice i njihovih kolega koji su se na njima obučavali.

“Kapetan Esposito je izrazio zadovoljstvo gostoprimstvom u Baru i prenio oduševljenje svoje posade ljepotama grada, uz nadu da će brod u narednom periodu češće posjećivati barsku luku. Time će se, kako se složio i predsjednik Raičević, dodatno učvrstiti veze Bara i Italije, koje počivaju na zajedničkom istorijskom i kulturnom nasljeđu čiji uticaj se još uvijek snažno osjeća među lokalnim stanovništvom”, zaključuje se u saopštenju.​

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve