Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Trpim ozbiljne pritiske zbog sprječavanja divlje gradnje

"Nivo divlje gradnje je znatno manji nego što je bio. Privilegovanih nema i neće ih ni biti iako pokušavaju. To su ozbiljni protisci na mene lično. Ne pričam samo o pojedinicima nego i institcuijama, koje neću pominjati. Ja ću svoj posao završiti ili neću biti ovdje. Oni čiji se objekti sada ne ruše su prijavili legalizaciju. Rušimo one koji se nisu prijavili za legalizaciju ili i dalje grade na divlje“, objasnio je Radulović

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović odgovarao je danas na poslanička pitanja. Poslanicu SDP Draginju Vuksanović zanimalo je šta konkretno urađeno da se smanji divlja gradnja, koja prema njenim ocjenama i dalje cvjeta na primorju. Radulović joj je odgovorio da on trpi pritisak pojedinih institucija zbog sprječavanja divlje gradnje. Ipak, ministar nije želio konkretno da kaže o kome je riječ.

“Nivo divlje gradnje je znatno manji nego što je bio. Privilegovanih nema i neće ih ni biti iako pokušavaju. To su ozbiljni protisci na mene lično. Ne pričam samo o pojedinicima nego i institcuijama, koje neću pominjati. Ja ću svoj posao završiti ili neću biti ovdje. Oni čiji se objekti sada ne ruše su prijavili legalizaciju. Rušimo one koji se nisu prijavili za legalizaciju ili i dalje grade na divlje“, objasnio je Radulović.

Takođe, on je saopštio da se za oko 80 prijava za divlju gradnju ispostavilo da se radi o objektima u planskom dokumentu lokalne samouprave.

“Mi smo imali problem sa planovima a ne sa divljom gradnjom”, saopštio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve