Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović: Moramo što prije donijeti konačnu odluku o aerodromima

On kaže da je predložioda se odmah od sve tri kompanije, koje su zainteresovane za koncesiju, traži ponuda za eventualno preuzimanje aerodroma u Podgorici i Tivtu

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović poručio je da što prije treba donijeti odluku o koncesijama za crnogorske aerodrome.

“Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je u proteklom periodu uradilo detaljnu analizu u vezi sa mogućim davanjem Aerodroma Crne Gore pod koncesiju.  Svjestan stanja u kom se nalaze crnogorski Aerodoromi ali i postupka koji je počeo još 2019. godine, mišljenja sam da moramo što prije donijeti konačnu odluku da li će dva crnogorska aerodroma ostati u državnom vlasništvu ili ih treba dati pod koncesiju”, naveo je Radulović u video izjavi dostavljenoj medijima.

On kaže da je predložio da se odmah od sve tri kompanije, koje su zainteresovane za koncesiju, traži ponuda za eventualno preuzimanje aerodroma u Podgorici i Tivtu.

“Smatram da je ovo najbolje rješenje, jer postupak koji je počeo 2019. godine moramo završiti i pokazati odgovornost prema međunarodnim partnerima. Resor kojim rukovodim će ovaj postupak završiti tokom ljetnjih mjeseci naredne godine a onda će Vlada donijeti odluku da li će nekoj od kompanija dati koncesiju, hoće li se raspisati novi javni poziv ili će aerodromi ostati u državnom vlasništvu”, zaključiio je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve