Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
Rubrika:

Radnička partija: Ne podržavamo namjeru Ministarstva da ukine neradnu nedjelju

Radnička partija protiv je namjere Ministarstva ekonomskog razvoja da ukine neradnu nedelju, saopšteno je danas iz te stranke

Radnička partija protiv je namjere Ministarstva ekonomskog razvoja da ukine neradnu nedelju, saopšteno je danas iz te stranke.

“Razumijemo težinu ekonomskih problema u kojima se nalazi država, a time i društvo u cjelini. U skladu s navedenim jasna nam je namjera Ministarstva ekonomskog razvoja, da kroz uvođenje radne nedjelje motiviše privrednu aktivnost.  Radnička partija takve namjere u ovom trenutku ne podržava, jer još uvijek država nije odradila svoj dio posla u zaštiti prava radnika”, dodaju u saopštenju.

Dok se ne poradi na kontrolnim mehanizmima i dok država ne bude imala u potpunosti uvid u radno vrijeme zaposlenih, u Radničkoj partiji smatraju da ovakvim predlozima nema mjesta.

“Radnička prava su u Crnoj Gori do te mjere degradirana, da je neradna nedjelja praktično jedino pravo koje država neposredno kontroliše i sigurno garantuje zaposlenima. To treba da imaju u vidu svi”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve