Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

PzP očekuje brzu reakciju Bečića u vezi rasprave o Predlogu zakona o rebalansu budžeta

Radulović je na poslednjoj sjednici kolegijuma tražio zakazivanje vanredne sjednice parlamenta zbog ovih otvorenih pitanja oko budžeta i zaduženja

Pokret za promjene očekuje brzu reakciju predsjednika parlamenta Alekse Bečića na dopis predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića u vezi dostavljanjana Zakona o rebalansu budžeta za 2020. godinu i neophodnosti poziva DRI da u skladu sa zakonom dostavi parlamentu svoje stručno mišljenje o zakonitosti tajnog zaduženja države za 870 miliona eura (sa kamatama) i neophodnosti usklađivanja prihoda i rashoda budžeta za 2020. godinu zbog značajnih izmjena koje su se dogodile nakon usvajanja rebalansa budžeta u junu ove godine.

Šef Kluba poslanika demokratski front – PzP Branko Radulović je na poslednjoj sjednici kolegijuma tražio zakazivanje vanredne sjednice parlamenta zbog ovih otvorenih pitanja oko budžeta i zaduženja, ali je ostatak poslaničkih kliubova bio za to da se prvo traži dokumentacija o zaduženju.

“Imajući u vidi raniji praksu, DRI će prihvatiti poziv Skupštine ili Odbora za ekonomiju i budžet, jer je to njihova zakonska nadležnost i obaveza, posebno jer DRI mora uraditi redovni izvještaj o završnom računu države za 2020. godinu koji bi bez rebalansa sasvim sigurno bio negativan.  U cilju obezbjeđivanja zakonitosti i ustavnosti rada Vlada, predsjednik Skupštine bi trebao što prije da reaguje na inicijativu predsjednika PzP-a”, navode iz ove partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve