Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Predstavljen regionalni Fond Propulsion

Na konferenciji u Budvi predstavljen je Fond Propulsion kroz koji će kompanije regiona ulagati u mlade lidere

Vodeće kompanije regiona spremne su da dio svog uspjeha podijele sa mladim ljudima čije bi ideje mogle da mijenjaju budućnost zemalja u kojima žive, zaključak je panel diskusije u okviru predstavljanja regionalnog Fonda Propulsion. U diskusiji su učestvovali predstavnici kompanija koje su partneri Fonda i koje su prepoznate kao lideri regiona prema poslovnim rezultatima i ulaganju u zajednicu u kojoj posluju, Coca-Cola HBC, Erste banke Crna Gora, SBB Srbija, Telemach BIH i Societe Generale Srbija.

Predstavljanje Fonda Propulsion bilo je dio Konferencije o ekonomiji Privredne komore Crne Gore koja je i ove godine okupila premijere, članove Vlada i privredne lidere Zapadnog Balkana.

– Više od 90 odsto ekonomije na planeti čine privatne kompanije, bilo da je riječ o malim porodičnim firmama ili velikim međunarodnim korporacijama. Održivog razvoja i rješenja problema siromaštva zato nema bez učešća kompanija. Vlade i međunarodne organizacije nemaju moć da same mijenjaju uslove i kvalitet života. Zato su važne inicijative poput Fonda Propulsion, poručio je na otvaranju Fonda Propulsion zamjenik direktora UNDP (Program Ujedninjenih nacija za razvoj) za Evropu i Zajednicu nezavisnih država Rastislav Vrbenski.

Propulsion Fund usmjeravaće više od 600.000 eura godišnje u projekte i ideje mladih lidera regiona koji kroz djelovanje u različitim oblastima žele da utiču na poboljšanje uslova života u svojim zajednicama, kao i na izgradnju društva demokratije, ljudskih prava i vladavine prava u zemljama Zapadnog Balkana.

Fond Propulsion nastao je na temeljima dugogodišnje posvećenosti Fondacije Dokukino i njenih korporativnih partnera ulaganju u programe podrške mladim ljudima koji imaju ideje kako da kroz preduzetničke, IT i kreativne ideje oblikuju budućnost društava i regiona u cjelini.

Fond Propulsion ima regionalni domet, osnovan je u Srbiji, posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i na Kosovu, a njegovi najznačajniji partneri su kompanije SBB, Erste Banka Srbija, Erste Banka Crna Gora, Sparkasse banka BiH, Coca-Cola HBC, Telemach BiH, Microsoft Srbija, te kroz saradnju s agencijom SVA i Apatinska pivara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve