Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Poziv podnosiocima zahtjeva da izvrše dopunu podataka

Javni poziv za dodjelu subvencija iz oblasti socijalne i dječje zaštite i unapređenja socijalne inkluzije

Javni poziv za dodjelu subvencija iz oblasti socijalne i dječje zaštite i unapređenja socijalne inkluzije, koji je Opština Bar ove godine po prvi put objavila u sklopu svog novog Socijalnog programa, završen je 30. septembra nakon čega je nadležna Komisija pristupila administrativnoj obradi pristigle dokumentacije.

“Ukupno su pristigla 922 zahtjeva od čega je za subvenciju troškova neformalnog obrazovanja podnijeto 106 zahtjeva, za subvenciju troškova školskog obroka 300, dok su za subvenciju troškova članarina u sportskim klubovima podnijeta 202 zahtjeva. Broj zahtjeva za isplatu jednokratne subvencije za kupovinu školskog pribora je 314”., saopšteno je iz opštine.

S obzirom na činjenicu da je veliki broj zahtjeva nepotpun, članovi Komisije telefonskim putem kontaktiraju podnosioce radi dostavljanja potrebnih podataka.

“Ovim putem se pozivaju svi podnosioci zahtjeva, od kojih neki nijesu ostavili kontakt telefon, da izvrše dopunu podataka kako bi isti mogli biti rangirani i sredstva blagovremeno raspodijeljena korisnicima”, navodi se.

Dopunu podataka moguće je izvršiti putem telefona broj 030/301-486, putem maila [email protected] ili lično u prostorijama Sekretarijata za lokalnu samoupravu, kancelarije br.208 i 209, svakog dana od 7 do 15 sati.

Podneseni zahtjevi bodovaće se prema kriterijumima koji se odnose na radni status roditelja/staratelja/hranitelja, ukupne mjesečne prihode domaćinstva, stambene uslove, broj djece u porodici i ostale aspekte socijalne osjetljivosti koji su definisani Pravilnikom o dodjeli subvencija.

Podsjećamo, Javnim pozivom Opštine Bar za dodjelu subvencija iz oblasti socijalne i dječje zaštite i unapređenja socijalne inkluzije opredijeljeno je ukupno 120.000 eura namijenjenih učeničkoj populaciji, odnosno djeci koja pohađaju osnovnu školu, a koja se nalaze u nepovoljnom socijalnom statusu.

Novim socijalnim programom Opština Bar je opredijelila i 5.000 eura za subvencije u plaćanju komunalnih usluga koje pružaju javne službe čiji je osnivač Opština, kao i 3.000 eura za subvenciju putnih troškova za roditelje prijevremeno rođene djece ili djece sa poredama i smetnjama nastalim usljed porođaja, a koja su stacionirana na odjeljenju neonatologije KC Podgorica.

Osim toga, lokalna uprava je obezbjedila i po 100 besplatnih ulaznica za kulturne sadržaje koje organizuje JU Kulturni centar Bar, kao i godišnje propusnice za gradski stadion i ostale sportske događaje u organizaciji SRC Bar, a sve u cilju podrške smanjenju siromaštva, većoj socijalnoj uključenosti ranjivih grupa i unaprijeđenja kvaliteta života svih građanki i građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve