Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Poreska uprava: U Budvi prekršen Zakon o privrednim društvima

Naglašavaju da je direktor Poreske uprave, predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića, a u nastojanju da se riješi predmetno pitanje, upoznao sa koracima koje je shodno Zakonu potrebno sprovesti

Zaposleni u Centralnom registru su više puta komunicirali usmeno i u pisanoj formi sa predstavnicima privrednih društava iz Budve čiji je osnivac opština. Međutim, oni su ipak dostavili odluke o poništenju izbora organa upravljanja što je u suprotnosti sa Zakonom o privrednim društvima koji propisuje da se prije imenovanja novih moraju razriješiti već imenovani članovi organa upravljanja, navodi se u reagovanju Poreske uprave.

Pored prijave potrebno je, dodaju, dostaviti odluke o razrješenju i imenovanju istih.

– Shodno Zakonu, da bi se registrovala promjena podataka, odnosno upisali prethodni članovi i predsjednik Odbora direktora i izvršni direktor predmetnog privrednog subjekta, neophodno je ovom organu dostaviti Odluku/Rješenje osnivača o razrješenju trenutno registrovanih i imenovanje novih članova i predsjednika Odbora direktora i izvršnog direktora, saglasnost na imenovanje, propisanu Jedinstvenu prijave i dokaze o uplaćenim naknadama za Poresku upravu i Službeni list, što nije bilo učinjeno u predmetnom slučaju, navode u saopštenju.

U prilog navedenom svjedoči dopis Reagovanja upućen preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ Budva, a putem kojeg je Poreska uprava predmetni subjekat upoznala sa odredbama Zakona po kojima je potrebno postupiti kako bi se usvojio zahtjev.

Takođe, naglašavaju da je i direktor Poreske uprave, predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića, a u nastojanju da se riješi predmetno pitanje, upoznao sa koracima koje je shodno Zakonu potrebno sprovesti.

– Treba navesti i da niko od predstavnika privrednih društava nije iskoristio pravo na žalbu na donijeta prvostepena rješenja. Dakle, činjenica da službenici opštinskih preduzeća nijesu primili zarade nema nikakve veze sa Poreskom upravom, imajući u vidu da su upravo preduzeća dužna da dostave potrebnu dokumentaciju po kojoj bi Poreska upraca postupila, dodaju u reagovanju.

Imajući u vidu navedeno, ističu da je Poreska uprava u ovom, kao i u svim ostalim postupanjima dosljedno poštovala odredbe Zakona, postupajući shodno profesionalnim i etičkim normama, a nikako ne u vezi političkim ili bilo kakvim drugo opredjeljenjima uključenih lica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve