Subota, 30 Septembra, 2023
Rubrika:

Demokrate: Protivzakoniti izbor Božovića nije volja građana Budve nego volja Abazovića i Mandića

''Carević je otišao kako je i došao, samo malo punijih džepova ali cijenimo da mu to neće valjati ništa kad konačno ode tamo gdje je odavno zaslužio''

Milo Božović je, nakon što je protivzakonito izabran za predsjednika Opštine Budva, iznio javno svoje viđenje stanja u kojem se grad nalazi. Otpočeo je hvalospjevima na račun Marka Carevića što odmah jasno govori da DF Budva ne namjerava priznati da jednostavno nisu kao grupacija imali kapaciteta da vode grad, kao i da nisu imali hrabrosti da Carevića sankcionišu u njegovoj samovolji i bezobzirnom i kontinuiranom kršenju zakona Crne Gore, navele su Demokrate Budva.

“Bilo kako bilo, Carević je otišao kako je i došao, samo malo punijih džepova ali cijenimo da mu to neće valjati ništa kad konačno ode tamo gdje je odavno zaslužio. Naravno, ni DF Budva nije imao dovoljno glasova da sam bira predsjednika Opštine ali ni potpredsjednike Opštine nikada do sada, a neće imati ni nakon idućih izbora, naprotiv, retrogradne politike su u drastičnom padu i to na oba destruktivna pola”, ističu Demokrate.

Božović je, dodaju, izabran na predlog Miloja Nišavića, člana DF Budva koji je u Odbor povjerenika instaliran na predlog Dritana Abazovića, a predlog je izglasan isključivo glasovima četiri (dakle jedva) člana odbora DF-a i URE.

“Pored Nišavića, glavnu ulogu u svemu ima gospodin Jušković koji je takođe DF kadar, jedan običan politički pajac koji je, ni manje ni više ustvrdio da je Carević sredio finansije Budve te mu se zahvalio na kraju, kao da cijela Crna Gora ne zna da je Carević i prvi put došao na to mjesto ostavkom Dragana Krapovića, shodno datoj riječi. Da podsjetimo, Carevića je nakon dvije godine vlasti dočekalo osam (8) miliona eura na računima Opštine, desetine projekata realizovanih i u realizaciji, sačekao ga je uspostavljen sistem i utegnuta lokalna administracija koju je urušio do temelja. Dakle, izbor gospodina Božovića nije volja građana Budve nego volja Dritana Abazovića i Andrije Mandića”, ističu Demokrate.

Sada je, navode, potpuno jasno da su u Budvi URA i DF jedno te isto i da je to “jedna grupacija, interes (antna) naravno”.

“Drago nam je da se gospodin Božović sada poziva na red i stabilnost i vraćanje Budvi statusa koji zaslužuje, međutim nama je jasno, a vjerujemo i svima ostalima da su dogovor i jedinstvo samo prazne riječi jer je upravo Božović a ne Carević, imao i ima kontrolu nad ekipom koja je recimo u pola noći fantomkama smjenjivala rukovodstvo Turističke organizacije Budva, ili u drugim preduzećima. Način na koji su ovo učinili jeste onaj za koji jedino znaju , a to je prijetnjama, zastrašivanjima i zloupotrebom funkcije predsjednika Opštine i famoznim članom 59 Zakona o lokalnoj samoupravi. Ovaj smješni i podanički  Odbor povjerenika se nije bavio tim pitanjem iako im je to prva obaveza shodno zakonu, već sve te nezakonitosti pokušavaju da ozakone”, navode Demokrate.

Takođe, dodaju, da su sve riječi Božovića prazne i da ne znače ništa pokazuje i njegov izbor jer, da je htio neki dogovor u Budvi i međusobno uvažavanje, svi bi bili dio predizbornog dogovora kako da se upravlja gradom, pogotovo sa raspisanim lokalnim izborima “jer svi treba da imamo istu startnu poziciju a to je prva lekcija koja se nauči kada je riječ o demokratskim izbornim procesima”.

“No, ne treba da nas čudi što su DF i URA izabrali za predsjednika Opštine, protivzakonito, Božovića, koji je prvi na listi DF-a i na taj način jasno poslali poruku da žele prednost u kampanji zloupotrebljavajući tu poziciju. Takođe, i gospodin Božović je napravio taj izbor, prihvatajući da bude potpredsjednik Careviću makar i na minut, degradirao je sebe potpuno svjestan da nema dovoljno glasova da bude predsjednik Opštine a da dogovor Andrije Mandića i Dritana Abazovića nije volja građana Budve”, ističu Demokrate.

Upućuju poruku svima njima, krajnje jasnu a to je – pitaju se isključivo građani Budve čija volja nije da grad vode DF i URA, a još manje gospodin Božović.

“Dakle, da zaključimo. Nas nemojte pozivati na kvazi dogovore kozmetičko propagandne prirode i to preko naručenih( promo) tekstova, već se spremite za kampanju a nakon izbora na drastične promjene u Budvi. Jer, grad neće više voditi oni koji su ga urušili kao destinaciju, Budva je odvijek bila simbol turističke metropole a ne nikad i nikako grad vašarišta, buke, nereda, nečistoće i zloupotreba”, navode Demokrate.

Prvo će, kažu,  utužiti izbor Božovića pred Upravnim sudom.

“Nakon toga smješnom pajacu Juškoviću i onima koji su glasali za izbor gospodina Božovića uslijediće krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja jer su ovo ozbiljne stvari i dijela upravo iz razloga što će gospodin Božović potpisivati plaćanja i trošiti novac građana Budve – suprotno zakonima Crne Gore”, navode Demokrate.

Za razliku od njih, dodaju, Abazovića i Mandića  čeka politička i izborna kazna,” jednog vrlo brzo i prije nego drugog ali je nijedan ni drugi neće izbjeći to vam, građanke i građani Budve, javno obećavamo”.

“Mi ćemo biti odlučni do kraja i nećemo dozvoliti nastavak haosa nakon izbora, nećemo biti dio rijaliti programa kao što ni do sada nismo bili. Kompromisa sa haosom, javašlukom i primitivizmom neće biti. Gospodin Božović danas lamentira nad opstrukcijama a fino i na vrijeme je bio upozoren, i on i svi ostali, da nećemo učestvovati u sramnim rabotama Carevića, koje on, DF i URA podržavaju. Očigledno nam nisu vjerovali što i nije za čudo jer, čovjek najprije polazi od sebe. Takođe, po ko zna koji put ste odlucili da  testirate našu odlučnost, ponovo nakon svega,nema problema gospodo-shvatili smo poruku”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve