Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Plantaže: Prodaja viškova zaliha nedovršene proizvodnje obezbijediće kompaniji neophodna finansijska sredstva

Ističu da je jedan od načina da se obezbijedi neophodna finansijska stabilnost odluka o prodaji viška zaliha nedovršene proizvodnje

Menadžment kompanije “13. jul-Plantaže” obratio se javnosti saopštenjem, u kojem, između ostalog, ističu da ta kompanija radi isključivo u interesu njenih zaposlenih i vlasnika, sa jasnom vizijom i ciljem da kompaniju vrati na put održivog i racionalnog poslovanja, nakon što ju je prethodna uprava dovela do stanja duga 40 miliona eura.

Ističu da je jedan od načina da se obezbijedi neophodna finansijska stabilnost odluka o prodaji viška zaliha nedovršene proizvodnje.

Saopštenje prenosimo integralno.

Menadžment kompanije „13. Jul-Plantaže“ radi isključivo u interesu kompanije, njenih zaposlenih i vlasnika, sa jasnom vizijom i ciljem da kompaniju vrati na put održivog i racionalnog poslovanja, nakon što ju je prethodna uprava dovela do stanja duga od 40 miliona eura, duplih negativnih ocjena DRI, oduzete dokumentacije od strane Specijalnog državnog tužilaštva, upozorenja štrajka zaposlenih i brojnih drugih nepočinstava, koja su sve sem odraz odgovornog i domaćinskog poslovanja prema jednoj od najvrijednijih crnogorskih kompanija.

Dovesti Plantaže, čiji proizvodi su najbolji ambasador Crne Gore u svijetu, u takvu situaciju najbolje govori o poslovanju i namjerama prethodnika sadašnje uprave.

Drugačijim i racionalnim odnosom prema kompaniji nova uprava preduzima brojne aktivnosti sa ciljem da u što kraćem roku postigne finansijsku konsolidaciju i stabilnost, čvrsto vjerujući da će realizacijom definisanog plana aktivnosti obezbijediti poslovanje kompanije na samoodrživim principima i vratiti kompaniju na put uspjeha.

Za kompaniju kao što su Plantaže, koje imaju međunarodno jak brend, koji je kao takav prepoznat u preko 40 zemalja širom svijeta, jedna i konačna odluka ne može sanirati naslijeđene finansijske probleme, već to zahtijeva niz odluka u čijem kreiranju zajedno učestvuju Odbor direktora i menadžment kompanije.

Jedan od načina da se obezbijedi neophodna finansijska stabilnost jeste i odluka o prodaji viška zaliha nedovršene proizvodnje. Odluka o prodaji rinfuza nije donijeta u vrijeme redovnih poslovnih uslova i prilika, već je u korelaciji sa nezapamćeno teškim uslovima poslovanja, koje je uslovljeno naslijeđenim dugovima od 40 miliona eura. U uslovima aktuelne finansijske situacije, prodaja viškova zaliha nedovršene proizvodnje je opravdana odluka, koja će kompaniji obezbijediti neophodna finansijska sredstva.

Ova odluka je sprovedena, apsolutno, u skladu sa kompanijskim procedurama, na osnovu javno oglašenog poziva. Dakle, riječ je o viškovima zaliha rinfuz vina koja se, trenunto, ne mogu plasirati kroz paletu standardnih proizvoda, a čija prodajna cijena je definisana na osnovu tržišne cijene u toj kategoriji.

Cijena rinfuz vina ove kategorije kvaliteta na svjetskom tržištu se kreće od 0.35 do 0.45 euro centi. Takođe, ovom prilikom ističemo da aspsolutno nije tačna infromacija da je u zvaničnim procedurama za to isto vino kompaniji nuđena cijena od 0.80 eura. Važno je i istaći da prodate količine neće biti realizovane na domaćem, kao ni na tržištima regiona i da time nije ugroženo poslovanje kompanije.

Reprogram naslijeđenih dugova, domaćinsko upravljanje, maksimalnu racionalizacija troškova, gdje god to ne utiče na kvalitet proizvoda, revidiranje komercijalnih ugovora koji će generisati više novca kroz prihode od prodaje, doprinijeće konsolidaciji i sveobuhvatnoj transformaciji kompanije u odživo i uspješno preduzeće.

Upava kompanije fokusirana je isključivo na odluke i aktivnosti koje treba da obezbijede neprekidan proces proizvodnje, neophodan oporavak i, u krajnjem, dobar poslovni rezultat. Ka tom cilju ujedinjeno djeluju vlasnici, menadžment i sindikat kompanije „13. Jul -Plantaže“.

Konačno,kompanija „13. Jul -Plantaže“ je jedna od najvrijednijih firmi u vlasništvu države, a to će nesumnjivo pokazati nova procjena vrijednosti stalne i obrtne imovine, od čijeg rada i poslovanja direktno i indirektno zavisi ne mali broj građana Crne Gore, pa je samim tim od posebnog značaja za novu upravu da ovu kompaniju sačuva i unaprijedi njeno poslovanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve