Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pčelari iz Crne Gore u studijskoj posjeti kolegama u Albaniji

Cilj posjete, kako su saopštili jeste kontinuirana edukacija pčelara kao i administracije, usvajanje novih znanja i iskustava neophodnih za dalje uspješno razvijanje ovog sektora poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore oganizuju studijsku posjetu pčelara Albaniji u periodu od 29.10 do 31.10.2021. godine.

Cilj posjete, kako su saopštili jeste kontinuirana edukacija pčelara kao i administracije, usvajanje novih znanja i iskustava neophodnih za dalje uspješno razvijanje ovog sektora poljoprivrede.

Iz Ministarstva su naveli da će tokom posjete, pčelari obići firmu za proizvodnju pčelarske opreme, profesionalne pčelare, a držaće i sastanak sa pčelarskim Savezom iz Albanije.

“Prilikom posjete Albaniji pčelari će imati priliku da vide koje tehnologije pčelarenja koriste njihove kolege, kako se bore protiv bolesti koje napadaju pčelinja društva, način organizacije proizvođača, ispunjavanja visokih standarda, kao i osvajanja kupaca”, dodaje se u saopštenju.

Pčelare su na put ispratili državni sekretar Nebojša Veličković i načelnik Direkcije za stočarstvo Ranko Bogavac.

„Pored brojnih mjera podrške koje je Ministarstvo opredijelilo za sektor pčelarstva, uz pomoć koja je ovih dana aktuelna vezano za nabavku pčelinjih pogačica, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija podržalo studijsku posjetu crnogorskih pčelara kolegama u Albaniji u cilju dalje edukacije i usavršavanja“, ukazao je Veličković.

On je zaključio da će se podrška i ulaganje u pčelarski sektor nastaviti i u narednom periodu, te da se već uveliko radi na programiranju mjera za narednu godinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve