Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Budva isplatila novembarske zarade i 500 eura zimnice

Kako je saopšteno iz Službe predsjednika Opštine, uredno će biti servisirane sve potrebe prema dobavljačima, izvođačima javnih radova, odbornicima, političkim partijama, troškovi sudskih i advokatskih troškova

Opština Budva je u zakonski predviđenom roku obezbijedila isplatu novembarskih zarada za zaposlene u lokalnoj upravi, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač. Ujedno sa isplatama zarada, opredijeljen je iznos u vrijednosti od 500 eur za zaposlene u lokalnoj upravi, uvažavajući njihove potrebe kao i porast cijena svih vrsta životnih troškova.

Kako je saopšteno iz Službe predsjednika Opštine, uredno će biti servisirane sve potrebe prema dobavljačima, izvođačima javnih radova, odbornicima, političkim partijama, troškovi sudskih i advokatskih troškova.

“Naknade za novorođenčad će zaključno sa ovim mjesecom biti isplaćene u narednim danima kao i sredstva koja su opredijeljena za pomoć poljoprivrednim proizvođačima”, navodi se u saopštenju.

Nakon što je Viši sud odobrio potpisivanje dokumentacija, Opština će, kako je napomenuto, realizovati obaveze iz Plana javnih nabavki.

“U tom smislu pokrenut je postupak za nabavku mamografa i ultrasoničnog aparata za potrebe Doma zdravlja Budva vrijednosti od 170.000 plus pdv. Pokrenut je i postupak opremanja multimedijalne sale u Petrovcu vrijednosti 123.500 eura kao i postupci uređenja igrališta za potrebe Dnevnog centra “ Biseri” vrijednosti 63.000 eura i uređenje dječijih igrališta 40.000eura”, dodaje se u saopštenju.

Kako se napominje, na ovaj način okončan je postupak i izabran je izvođač radova na rekonstrukciji ulice “22 novembar” i “ Mediteranske”.

“Ta investicija je jedna od najznačajnijih za pripremu ljetnje turističke sezone i rasterećenje saobraćajnih gužvi u gradskom jezgru. U ovom trenutku možemo da konstatujemo da opština uredno servisira sve svoje obaveze i ispunjava nadležnosti u skladu sa zakonom. Koristimo priliku da se zbog specifičnosti situacije zahvalimo svim zaposlenima, kao i partnerima Opštine Budva na razumijevanju i strpljenju koje su pokazali u prethodnom periodu. Uredno će biti servisirani troškovi participacije troškova prevoza u međugradskom saobraćaju za učenike osnovnih i srednjih škola koje pohađaju nastavu van teritorije opštine Budva”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve