Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Opština Bar dodijelila sredstva za žensko preduzetništvo, podrška za čak 13 biznis ideja

Prvo mjesto na konkursu osvojila je biznis ideja preduzetnice Bojane Masoničić

Opština Bar dodijelila je sredstva za žensko preduzetništvo za čak 13 biznis planova, što je do sada najveći broj podržanih projekata na ovom konkursu.

“Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2021. godinu, donijela je odluku kojom se dodjeljuju budžetska sredstva za 13 prvorangiranih biznis planova u ukupnom iznosu od 35.000,00 eura”, navode u saopštenju.

Kako su istakli na konkursu koji je bio otvoren od 2. aprila do 3. maja, prijavilo se 19 kandidatkinja, odnosno pravnih lica na čijem čelu su žene, s sredstva se dodjeljuju u svrhu subvencionisanja opravdanih troškova.

Prvo mjesto na konkursu osvojila je biznis ideja preduzetnice Bojane Masoničić.

“Ona je predstavila biznis plan “Modni atelje – izrada ručno rađenih haljina i drugih odjevnih komada”. Biznis plan doo. “Adria Raisen” sa idejom transformacije teretnog vozila u putničko drugorangirani je na konkursu, dok je treće mjesto zauzela mlada preduzetnica Ajla Jadedić koja planira da pokrene sopstveni biznis “A&E nekretnine” u Baru. Svi biznis planovi dobili su finansijsku podršku od po 3.000 eura. Biznis plan Rahime Kuč pod nazivom “Antivaris canvas design” podržan je sa istim iznosom sredstava”, ističu u saopštenju.

Dodatno naglašavaju da su podršku od po 3.000 eura za realizaciju svoje biznis ideje na konkursu za žensko preduzetništvo dobile su Stana Ivanović koja planira da započne posao uzgoja i proizvodnje prepelica, zatim Maja Ratknić sa projektom “Microblanding tehnika”, Tanja Durović i njena ideja biznisa pod nazivom “Beauty by Tanja” kao i firma OSA “Art dental” čiji je cilj nabavka stomatološke stolice za potrebe svakodnevnog obavljanja stomatološke prakse

Iz Opštine Bar dodaju da je “Impuls estetik studio” predstavio biznis plan “ND YAG Q switch tehnology – laser centar“ za koji je dodijeljen iznos od 2.200 eura, dok su ista sredstva dodijeljena i za PZU Opšta stomatološka ambulanta “Centro medico” za opremanje istoimene stomatološke ordinacije.

“Podršku za razvoj i realizaciju biznis ideja na ovom konkursu u istom iznosu, od 2.200 eura, ostvarile su još tri preduzetnice i to Milica Đurašković sa biznis idejom “Praćenje svjetskih trendova kozmetičkih usluga”, zatim Aldijana Bajrović i njen projekat “Kvalitetnim ulaganjem do još kvalitetnijih usluga”, kao i SZR “Beautyfly” čiji biznis plan je 13. rangirani na ovoj listi”, napominju u saopštenju.

Sa preduzetnicama kojima su odobrena sredstva predsjednik Opštine Dušan Raičević potpisaće posebne ugovore, dok će Komisija redovno pratiti dinamiku realizacije biznis planova i vršiti kontrolu namjenskog korišćenja dodijeljenih sredstava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve