Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Održan Sajam sezonskog zapošljavanja mladih; Podrška Opštine Bar mladima u sticanju praktičnih iskustava u radu

Sajam i izlagače su obišli predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, u pratnji šefice Delegacije EU u Crnoj Gori Oane Kristine Pope, i potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović

Sajam sezonskog zapošljavanja mladih “Pokreni se, radi, zaradi” koji drugu godinu zaredom organizuje Opština Bar u saradnji sa Udruženjem privrednika Bara i Zavodom za zapošljavanje – Biro rada Bar, održan je danas na platou ispred sportske dvorane “Topolica”.

“Osamnaest lokalnih poslodavaca predstavilo je širok spektar svoje ponude nudeći priliku svim mladima, uzrasta od 15 do 30 godina, da se informišu o mogućnostima sezonskog rada u sektorima ugostiteljstva, hotelijerstva, prodaje, marketinga, kao i da predstave svoja znanja i vještine i obezbijede neko od ponuđenih radnih mjesta”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Sajam i izlagače su obišli predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, u pratnji šefice Delegacije EU u Crnoj Gori Oane Kristine Pope, i potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović.

Predsjednik Raičević je istakao da organizacija sajma potvrđuje napore lokalne uprave da obezbijedi što aktivniji angažman mladih u lokalnoj zajednici, samim tim i u oblasti privrede, te da im pruži podršku u sticanju praktičnog iskustva u radu kroz uvezivanje sa poslodavcima što će, u krajnjem, biti i jedan od načina da se mladi u izboru svog budućeg zanimanja usmjere spram realnih potreba tržišta.

“Saradnjom između lokalne uprave i srednjih obrazovnih ustanova obezbijeđena je organizovana posjeta učenika koji su iskazali veliko interesovanje za ponude poslodavaca”, navodi se u saopštenju.

Sajam zapošljavanja mladih proističe iz aktivnosti Lokalnog akcionog plana za mlade i predstavlja samo jednu od aktivnosti koje Opština Bar realizuje u cilju razvoja omladinske politike, jačanja saradnje i unapređenja položaja mladih koji su budući nosioci promjena u društvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve