Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Odović: Izvjestan nastavak izgradnje žičare Kotor – Lovćen do Cetinja

Dogovoreno je da se izrade sve neophodne analize za izgradnju druge faze žičare od Lovćena do Cetinja, uz puno učešće i posvećenost svih relevantnih institucija

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Janko Odović, danas je sa saradnicima i predstavnicima Prijestonice Cetinje, savjetnikom predsjednika države, predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, kao i predstavnikom Agencije za zaštitu životne sredine, održao sastanak na temu produžetka trase žičare Kotor – Lovćen, tj. izgradnje njene druge faze od Lovćena do Cetinja.

“S obzirom na istorijski značaj Prijestonice, izgradnja druge faze žičare, koja bi tada povezala Kotor i Cetinje, doprinjela bi punoj valorizaciji turističkih potencijala Prijestonice” – istakao je ministar Odović.

Dogovoreno je da se izrade sve neophodne analize za izgradnju druge faze žičare od Lovćena do Cetinja, uz puno učešće i posvećenost svih relevantnih institucija.

“Ovo je samo jedan u nizu projekata za čiju izgradnju će se, na dobrobit svih građanki i građana Crne Gore ali i mnogobrojnih turista, zalagati ministarstvo na čijem sam čelu” – zaključio je ministar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve