Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Objavljen Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Zavoda za školstvo za 2022. godinu

Finansijskom revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Zavoda za školstvo za 2022. godinu je utvrđeno da u Izvještaju o novčanim tokovima III nisu prikazani izdaci na način koji je definisan Pravilnikom o jedinstvenoj klasifikaciji računa za budžet Crne Gore i budžet opština

Državna revizorska institucija (DRI) izvršila je reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja Zavoda za školstvo za 2022. godinu.

“Na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i izjašnjenja subjekta revizije, nadležni Kolegijum DRI u sastavu dr Branislav Radulović (senator – rukovodilac Kolegijuma) i g. Zoran Jelić (senator – član Kolegijuma) izrazio je uslovno mišljenje na finansijsku reviziju i uslovno mišljenje na reviziju pravilnosti Zavoda za školstvo za 2022. godinu”, saopšteno je iz DRI.

Finansijskom revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Zavoda za školstvo za 2022. godinu je utvrđeno da u Izvještaju o novčanim tokovima III nisu prikazani izdaci na način koji je definisan Pravilnikom o jedinstvenoj klasifikaciji računa za budžet Crne Gore i budžet opština.

“Revizijom pravilnosti poslovanja Zavoda za školstvo utvrđene su neusklađenosti poslovanja istog sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, Zakonom o radu i Pravilnikom o bližim uslovima, načinu i postupku izdavanja i obnavljanja dozvole za rad nastavniku, direktoru i pomoćniku direktora obrazovno – vaspitne ustanove”, navodi se u saopštenju.

Zavod za školstvo nije u potpunosti uskladio svoj rad sa sektorskim strateškim dokumentima, odnosno programima za realizaciju istih i nije obezbijedio izvještavanje koje omogućava praćenje stepena realizacije aktivnosti odnosno ciljeva.

“Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Zavoda za školstvo za 2022. godinu će se dostaviti Ministarstvu prosvjete i skupštinskom Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport”, kazali su iz DRI.

Zavod za školstvo, kao subjekt revizije je dužan da do 18. septembra tekuće godine dostavi DRI Akcioni plan za realizaciju preporuka kao i Izvještaj o preduzetim radnjama po izrađenim i dostavljenim preporukama do 18. januara 2024. godine.

Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Zavoda za školstvo za 2022. godinu je objavljen na zvaničnoj internet stranici DRI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve